Es constitueix el Consell Municipal del Districte 7

La composició del plenari la conformen representants de diversos sectors i àmbits socials, grups municipals i ciutadania no associada i organitzada

Constitució Consell Municipal Districte 7L'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, va presidir ahir a la tarda l'acte de constitució del Consell Municipal del Districte 7 de Terrassa, que presideix el regidor Jordi Rueda. La creació del Consell Municipal del Districte 7 és conseqüència de la creació del districte format pels sectors més meridionals de la ciutat, que fins ara formaven part del Districte 3: Can Parellada, Les Fonts, i un petit nucli d'habitatges disseminats a tocar del barri de Can Parellada. En l'acte celebrat ahir al casal cívic de Can Parellada, que esdevindrà la seu d'aquest consell, es va aprovar la seva constitució; es va escollir el vicepresident; i es va presentar el Projecte de Dinamització per al districte, entre d'altres.

Per a Alfredo Vega, alcalde de Terrassa, la constitució d'aquest districte "és l'exemple més clar del que és la política per a nosaltres, complir els compromisos, ja que així ho vam prometre i així ho hem fet. Un compromís que vam adquirir escoltant les necessitats de la gent, dialogant i arribant a acords". "Estem davant d'un Districte que ha de permetre millorar la vida de les persones, impulsar projectes, generar nous espais per escoltar necessitats i inquietuds, i afavorir la implicació dels veïns i veïnes", ha remarcat l'alcalde.

La creació del Districte 7 era una de les prioritats de l'Equip de Govern i inclosa en el Pla de Mandat 2015-19, amb l'objectiu d'oferir serveis municipals eficients, propers i flexibles, capaços d'adaptar-se als reptes i a les necessitats d'una societat complexa i canviant. Per millorar la proximitat de l'Administració al territori, el passat mes de març, el Ple Municipal va aprovar la proposta de creació del nou districte. Per a Vega, "Terrassa és una sola ciutat, una ciutat unida, coherent, equilibrada, però també amb realitats territorials diferents, que cal reconèixer. Amb el Districte 7 sumar iniciatives i idees per fer un districte millor en el context d'una ciutat millor".

Reivindicació històrica

Els districtes són les divisions territorials més gran de la ciutat i constitueixen l'instrument essencial per al desenvolupament de la política de proximitat i de participació ciutadana. Inicialment, el seu origen responia a criteris censals i, en molts casos coincidia amb barreres geogràfiques o grans eixos viaris de la ciutat. La creació del Districte 7 respon a una reivindicació veïnal de les diferents entitats dels barris de Can Parellada i Les Fonts, que des de feia anys ho reclamaven. Així, el 28 de juny del 2018 en sessió plenària es va aprovar definitivament la modificació de la divisió territorial de Terrassa,  creant el districte 7 comprès pels barris de Can Parellada, Les Fonts i el Polígon Industrial del Carrer Alemanya.

El Consell de Districte que ahir va ser escollir respon al Reglament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Terrassa, que estableix que els consells municipals de districte són òrgans representatius de participació a nivell territorial, deliberatius, propositius i estructurats dels quals els districtes es doten segons la divisió territorial del municipi de Terrassa. El seu objectiu és impulsar i desenvolupar la participació en els respectius territoris, amb la finalitat d'apropar la gestió municipal i la ciutadania i vetllar per una política municipal que millori la qualitat de vida dels veïns i les veïnes del territori.

Un dels aspectes innovadors dels nous Consells Municipals de Districte és la composició del plenari, amb representació de més sectors i àmbits socials i amb presència  de ciutadania no associada o organitzada.