Es posa en marxa un nou semàfor a la cruïlla de carretera Montcada amb el carrer de Miquel Servet

L'actuació millorarà la seguretat de vehicles i vianants

Cruïlla semàforsAvui entra en funcionament la semaforització de la cruïlla de la carretera de Montcada amb el carrer de Miquel Servet, la primera de les tres actuacions del projecte executiu de semaforització de tres cruïlles a la ciutat, que s'emmarca dins dels Fons de Recuperació Next Generation de la Unió Europea (UE). L'objectiu d'aquestes actuacions és el de millorar la seguretat viària, tant de vehicles com de ciclistes i vianants, així com la regulació dels fluxos de trànsit.

Amb la semaforització d'aquesta cruïlla millora la seguretat de vehicles i de vianants, i s'habilita el gir a l'esquerra cap a carretera de Montcada des del carrer de Miquel Servet, que fins ara no es podia fer. A més, s'habilita un nou pas de vianants a la banda nord de la intersecció. Aquest nou semàfor, funcionarà amb dues fases: la fase "A" donarà pas als vehicles de carretera Montcada i als vianants que travessen Miquel Servet, i la fase "B" donarà pas als vehicles de Miquel Servet i als vianants que travessen carretera de Montcada.

Semaforització de tres cruïlles

El projecte de semaforització de les tres cruïlles compta amb un pressupost total de 241.781,45 euros. Les altres dues cruïlles on es durà a terme aquesta actuació són: 

  • Cruïlla entre l'avinguda de Béjar i el carrer del Doctor Cistaré. Es tracta d'una cruïlla en què actualment no hi ha cap pas de vianants. Amb les obres s'incorporarà un nou semàfor a demanda que permetrà connectar la circulació de vianants i bicicletes entre aquests dos carrers.
  • Cruïlla entre la Ronda Ponent i el carrer de Maria Auxiliadora. Aquesta cruïlla té passos de vianants que no estan semaforitzats. Amb aquesta actuació s'ampliaran les voreres del pont sobre la Ronda Ponent, per tal de complir les condicions d'accessibilitat, i s'incorporen i semaforitzaran els passos de vianants de la cruïlla.

Es preveu que aquestes actuacions es duguin a terme durant els mesos de juliol i octubre, respectivament.