Finalitza la primera fase de les obres de remodelació del pati de l'Escola El Vallès

L'actuació ha creat un espai més amable i apropiat per al joc, aportant valor afegit al centre

Escola El VallèsL'Escola El Vallès compta des d'aquest mes de març amb un pati remodelat, després de les obres que hi ha dut a terme l'Ajuntament de Terrassa. La tinenta d'alcalde de Cicles de la Vida i regidora d'Educació, Teresa Ciurana; i la regidora del Districte 4, Jennifer Ramírez; han visitat avui les noves instal·lacions acompanyades de representants del centre.

La intervenció a El Vallès ha permès transformar un espai de grans dimensions, que fins ara no comptava amb gairebé cap espai d'ombra ni elements d'enjardinament, i que està ubicat a tocar d'una via d'alta intensitat de trànsit com és la carretera de Martorell. D'aquesta manera, la intervenció ha fet possible disposar d'un espai molt més confortable i apropiat per al joc infantil. 

Els treballs que han finalitzat ara corresponen a la primera fase del projecte, que tindrà una segona fase més endavant. Les obres han inclòs diverses actuacions al pati d'infantil i, sobretot, al de primària. Al d'infantil s'ha millorat el drenatge i s'ha construït un nou sorral, amb una muntanya folrada de gespa artificial per treballar la psicomotricitat. També s'hi ha instal·lat un tobogan, un banc, dues taules de pícnic i dos petits horts.

Al pati de primària també s'ha millorat el drenatge i s'han repintat les pistes esportives, modificant la distribució original i alliberant espai per al joc alternatiu. També s'ha muntat una estructura de joc sobre cautxú a la zona formigonada, s'ha instal·lat un entapissat de gespa artificial al davant del porxo, s'han redistribuït els jocs existents a la zona de sorra, s'han afegit tres noves estructures de joc i s'ha construït un rocòdrom i una àgora (espai circular amb seients per a jocs i activitats). Pel que fa a enjardinament, s'ha plantat arbrat (15 arbres de quatre espècies diferents) i diverses plantes aromàtiques, a més d'instal·lar tres jardineres tipus hort urbà i una caseta per a les eines. Finalment, s'ha pintat la reixa de la rampa d'accés i el mur que separa la finca de l'edifici de Foment de Terrassa, on l'escola ha pintat a sobre un grafit.

L'Ajuntament de Terrassa ha destinat a aquesta actuació 84.415,35 euros, provinents del superàvit pressupostari de 2021, als que s'han d'afegir 14.459,50 euros, en concepte de despesa per la redacció del projecte. Les obres les ha executat l'empresa Consca Egara.

Aquesta actuació s'emmarca en el conjunt de polítiques municipals per fomentar la igualtat d'oportunitats en l'escolarització i l'equitat educativa. El Vallès és un centre amb un alt nivell de segregació, que requereix actuacions que aportin valor afegit, com aquesta reforma o l'aliança Magnet entre l'escola i la Universitat Politècnica de Terrassa, impulsada per la Fundació Bofill, el Departament d'Educació i l'Ajuntament. Aquesta aliança ha posat a disposició de l'escola els recursos per realitzar projectes científics amb professionals i experts de primera línia.

La reforma del pati de l'escola El Vallès tindrà beneficis no només per l'escola. El centre té diversos acords per compartir les seves instal·lacions. Així, el club SFERIC fa ús de les pistes de bàsquet totes les tardes de dilluns a divendres, l'Esplai CEPITU utilitza el pati i alguns espais interiors els dissabtes, i el Centre d'Esplai La Llar-Sagrada Família té previst fer-hi un casal d'estiu el proper juliol.