L'agenda ciutadana del web municipal incorpora informació sobre accessibilitat a les activitats organitzades a Terrassa

Unes icones indicaran si una activitat inclou mesures de millora de l'accessibilitat física, cognitiva o sensorial

logo terrassa accessibleL'agenda ciutadana de l'Ajuntament de Terrassa (www.terrassa.cat/agenda) incorpora des d'aquest mes de juny informació sobre accessibilitat dels actes públics organitzats a la ciutat. Les persones que visitin l'agenda a partir d'ara trobaran icones que indiquen si una determinada activitat inclou mesures per a millorar l'accessibilitat física, sensorial o cognitiva.

La regidora de Capacitats Diverses i Accessibilitat, Meritxell Lluís, ha explicat que "l'objectiu d'aquesta mesura és que les persones amb discapacitats, i altres col·lectius com ara la gent gran, disposin de més informació i puguin millorar la seva participació i inclusió social". Lluís ha recordat que "millorar els canals d'informació és important, però també ho és que les entitats i institucions entenguin la necessitat d'incorporar més mesures d'accessibilitat sensorial i cognitiva en els seus actes, més enllà de fer-los en llocs físicament accessibles".

Les icones sobre mesures de millora de l'accessibilitat apareixeran en funció de la informació facilitada per l'entitat organitzadora i de les característiques de l'espai on es fa l'activitat. En aquest sentit, recentment s'ha introduït a les bases de dades de l'agenda informació sobre l'accessibilitat física de més de 250 edificis o serveis municipals, així com de determinats espais privats que organitzen freqüentment actes oberts a la ciutadania. En el futur aquesta xifra anirà augmentant. Sempre que l'agenda reculli una activitat en algun d'aquests espais, apareixerà la icona corresponent a accessibilitat total o parcial.

La informació sobre accessibilitat sensorial quedarà recollida amb dues icones, una per a  accessibilitat visual i una altra per a accessibilitat auditiva, més la descripció de la mesura emprada en cada cas (intèrpret de llengua de signes, subtítols, bucle magnètic; material en braille, audiodescripció, acompanyament, etc. Finalment, la icona d'accessibilitat cognitiva apareixerà en aquells actes en què hi hagi materials de lectura fàcil o explicacions adaptades, juntament amb la descripció de la mesura emprada en cada cas.

La incorporació d'informació sobre accessibilitat a l'agenda ciutadana del web municipal és fruit del treball coordinat entre l'Oficina de Capacitats Diverses i de Promoció de l'Accessibilitat, el servei municipal d'Atenció Ciutadana i el servei municipal de Tecnologia i Sistemes d'Informació. Aquesta acció s'emmarca en el Pacte Terrassa per a l'Accessibilitat Universal i el Pla local d'Atenció a les Capacitats Diverses i a l'Accessibilitat 2016-2020.

 

Informació sobre accessibilitat a les oficines i serveis municipals

També dins d'aquesta millora de la informació sobre accessibilitat, el web municipal incorpora ara la informació d'accessibilitat relativa a les diferents oficines i serveis de l'Ajuntament de Terrassa amb atenció al públic. Les persones amb mobilitat reduïda podran consultar, abans de desplaçar-se a una determinada dependència municipal, si aquesta és o no accessible.