L'Ajuntament acorda la realització d'una Auditoria Ciutadana del Deute Municipal

L'objectiu és empoderar la ciutadania per a que participi activament en la política d'endeutament de l'ajuntament

Foto reunió Auditoria Ciutadana del Deute MunicipalL'Ajuntament de Terrassa és un dels primers de l'Estat a realitzar una Auditoria Ciutadana del Deute Municipal. Així ho han acordat avui en la reunió que han mantingut l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i el tinent d'alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Alfredo Vega, amb representants de l'Observatori Ciutadà Municipal de Terrassa (OMC Terrassa) i de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute (PACD), a proposta de l'Ajuntament. Per tal de dur a terme aquesta auditoria, es nomenarà un grup impulsor, integrat per tècnics municipals i membres de l'OMC i de la PACD, que es reunirà en les properes setmanes per començar a definir el procés d'implantació d'aquest instrument.

L'auditoria ciutadana és un procés que permet analitzar de manera crítica la política d'endeutament duta a terme pels governs d'un país, regió o localitat, així com el seu impacte en la població, empoderant la ciutadania per tal que conegui de primera mà els processos que han originat aquest deute i pugui avaluar directament la legitimitat dels mateixos.

Per a l'alcalde, Jordi Ballart, "aquest és un pas molt important en el nostre compromís de transparència. Volem aconseguir un ajuntament amb parets de vidre, totalment obert a la participació real de la ciutadania, d'acord amb el model de gestió pública que venim impulsant en el nostre ajuntament des de fa anys, per fer front a la desconfiança en la classe política."

L'Ajuntament de Terrassa duu a terme diverses polítiques actives de participació ciutadana i de govern obert, enfocades a la transparència i al rendiment de comptes, a la dinamització de les eines participatives i a l'enfortiment del teixit social i la xarxa ciutadana. En destaquen el Portal de la Transparència (http://transparencia.terrassa.cat/) i el Portal Open Data (http://opendata.terrassa.cat/), creats el 2013.