L'Ajuntament ajuda a la inserció laboral de 60 persones en el marc del programa TransRassa

El programa d'ocupació ha facilitat la contractació de 42 persones en el seu primer any de funcionament

Balanç del primer any de funcionbament de TransRassaL'Ajuntament de Terrassa, a través de Foment de Terrassa, ha assessorat a 60 persones del col·lectiu LGTBI+ per a afavorir la seva inserció al món laboral durant el primer any de funcionament del programa TransRassa Ocupació. Aquestes persones han rebut orientació personalitzada per a la creació del seu itinerari d'inserció personalitzat i 42 han estat finalment contractades per empreses del territori.

Del total de persones que han participat al programa, 21 són persones trans, un col·lectiu amb moltes dificultats d'inserció laboral i amb el qual TransRrassa Ocupació ha treballat especialment. D'aquestes, 12 han estat contractades, fins al moment, en el marc del projecte, assolint un índex d'inserció dins el col·lectiu del 57%.

Per a la tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, les bones xifres del primer any del programa demostren «la capacitat de Terrassa per crear ocupació de qualitat i inclusiva, enfortint la col·laboració público-privada i fomentant les relacions entre administració, empreses i el teixit associatiu de la ciutat per aconseguir l'eliminació d'estereotips, prejudicis i discriminacions LGTBI+ a la societat i al món laboral».

El foment de la contractació de persones LGTBI+ és un dels principals objectius del programa. Per això, s'ha treballat en accions d'assessorament empresarial, sobretot, vinculades a subvencions i bonificacions econòmiques per a la contractació, en que, fins al moment, han participat 37 empreses privades. A més, també s'han dut a terme més de 30 actes de sensibilització a empreses, amb les quals s'ha volgut mostrar la contractació com a eina de responsabilitat social corporativa i les polítiques d'inclusió i diversitat com a element de competitivitat empresarial evident. En aquest línia, s'han fet tasques de gestió i intermediació amb les empreses, acompanyant-les en la definició i anàlisi de llocs de treball, gestió de les ofertes de feina i acompanyament en la inserció com a eina de valor afegit. Finalment, 16 empreses han col·laborat activament amb el programa.

A nivell de persones usuàries, es treballa en el desenvolupament competencial per a la seva inserció laboral. Fins al moment, Fins al moment, s'han realitzat 317 tutories d'orientació, a través de les quals s'executen itineraris d'inserció dissenyats de manera personalitzada, per a la capacitació en relació al seu objectiu professional i les demandes del mercat laboral. Amb aquestes tutories, les persones usuàries reben una diagnosi ocupacional, sessions de coneixement del mercat laboral, definició d'objectius laborals en base a motivacions i interessos, proposta de formacions professionalitzadores, sessions d'identificació i desenvolupament de competències en base a ofertes de treball reals, canals i tècniques de recerca de feina per a la millora del grau d'autonomia i tutories de seguiment, entre d'altres.

La regidora d'LGTBI+, Jennifer Ramírez, reafirma «el compromís ferm en l'aplicació de mesures que promoguin l'eradicació de l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, així com garantir els drets de les persones LGTBI+ en tots els àmbits, inclòs el laboral. Amb aquest servei donem sortida a una demanda històrica del col·lectiu, que s'ha vist sobrevinguda per l'actual situació sanitària i la seva implicació en l'accés als recursos i al desenvolupament de la vida social, ja que ha suposat un increment del suport i l'atenció davant grans dificultats econòmiques i socials que afecten, sobretot, a dones trans».

El programa TransRassa Ocupació segueix treballant per l'eliminació d'estereotips, prejudicis i discriminacions socials i l'empoderament del col·lectiu LGTBI+, en especial, de les persones trans, així com la millora de la seva ocupabilitat. De fet, en les primeres setmanes del 2022, s'han seguit rebent persones interessades en participar en el projecte, provinents, en molts casos, de les 21 entitats LGTBI+ col·laboradores.