L'Ajuntament amplia l'estoc de mascaretes per destinar-les a la ciutadania més vulnerable

L'empresa terrassenca Hans Biomed-Skymedic ha fet una donació de 220.000 mascaretes quirúrgiques a la ciutat

Visita de l'alcalde a Hans Biomed- SkymedicL'Ajuntament de Terrassa ampliarà el dispositiu de repartiment de mascaretes gràcies a la donació de l'empresa terrassenca Hans Biomed-Skymedic, que n'ha lliurat avui 220.000 unitats a la ciutat. L'alcalde, Jordi Ballart, ha visitat aquest matí les instal·lacions de l'empresa, acompanyat del tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Isaac Albert; de la regidora de Salut, Mònica Polo;  i de la directora executiva del Sector Sanitari Vallès Occidental Oest, Cati Serra. El president de Hans Biomed-Skymedic, Eudald Lloveras, el gerent, Marcelo Prieto, i el CEO, Sergi Casas, han rebut a la representació institucional a la seu de la companyia a la ciutat. L'alcalde ha agraït als responsables de l'empresa la donació, «el teixit econòmic terrassenc té una alta responsabilitat social corporativa i així ho està demostrant en moments difícils com els que estem vivint amb la pandèmia de la Covid-19»

Hans Biomed-Skymedic va donar els tests serològics que van anar destinats a les persones que tracten amb col•lectius vulnerables i ara amplia l'estoc del milió de mascaretes que va adquirir l'Ajuntament a l'inici de la crisi sanitària i que ja s'ha repartit en gran part entre la ciutadania. A aquest estoc, s'han de sumar les 90.000 mascaretes que van arribar a l'Ajuntament de part de la Subdelegació del Govern a Catalunya i s'han destinat a la protecció dels treballadors i treballadores dels serveis municipals. En aquesta ocasió, el material donat es destinarà especialment a les persones «que més el necessitin», segons Ballart, «hem d'estar al costat dels terrassencs i terrassenques més vulnerables en aquesta crisi, com pot ser la gent gran, les persones amb pocs recursos o les persones amb capacitats diverses». Així, el repartiment d'aquestes mascaretes es coordinarà des de Serveis Socials per tal de fer-les arribar als col·lectius amb més dificultats per accedir a aquest material de protecció indispensable en aquests moments.

D'altra banda, també es preveu ampliar el dispositiu de repartiment de mascaretes per les places i espais públics de la ciutat que s'està duent a terme amb la col·laboració de Creu Roja. A partir de la setmana vinent, es començarà a treballar per a establir un nou calendari de repartiment per arribar a diferents zones de la ciutat, prestant especial atenció a les zones més allunyades del nucli urbà, que tenen més dificultat d'accés al material que es reparteix als equipaments cívics de la ciutat. A més, també es posaran a disposició mascaretes per a les entitats que treballen amb persones en risc d'exclusió social i en situació de vulnerabilitat de la ciutat, i que poden ser vulnerables o estar exposats al contagi de la Covid-19.