L'Ajuntament ampliarà la xarxa «Punts Lila i +» per tota la ciutat

Es realitzaran diferents sessions informatives i acompanyaments individualitzats per a comerços, entitats i agents de l'economia social i solidària

L'Ajuntament de Terrassa està treballant en la creació d'una xarxa de «Punts Lila i +» amb l'objectiu d'augmentar el nombre d'agents que es sumin a la lluita contra les violències masclistes i LGTBIQ+fòbiques i d'articular una resposta de manera comunitària. La intenció del consistori és reconèixer la corresponsabilitat a l'hora d'abordar aquestes violències, de manera comunitària amb comerços, entitats, equipaments, agents educatius i de salut o centres esportius, entre d'altres.

La regidora de Polítiques de Gènere i LGTBIQ+, Lluïsa Melgares, ha remarcat que «per l'Ajuntament és prioritari que Terrassa sigui una ciutat lliure de qualsevol tipus de violència masclista, i la creació d'una Xarxa de Punts Liles i + és una de les actuacions que estem impulsant». A més, també ha volgut deixar clar que «per la seva proximitat i complicitat amb la ciutadania, els comerços i les entitats poden ser espais segurs i rellevants en la detecció, l'assessorament i la derivació als serveis especialitzats d'atenció de persones que puguin estar patint aquestes violències. Agraïm enormement la implicació d'aquests agents en el projecte, ja que és una mostra del compromís de la ciutat en aquest tema i de que el rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort».

Un «Punt Lila i +» és un punt de referència en prevenció i sensibilització envers les violències masclistes. Qualsevol persona que vegi un «Punt Lila i +» sabrà que en aquell comerç o establiment pot obtenir informació i assessorament sobre qüestions relacionades amb la violència masclista o LGTBIQ+fòbica, i sobretot, ser derivada als serveis especialitzats de la ciutat on podrà obtenir ajuda si ha patit o a estat testimoni d'una situació de violència.

El servei de Polítiques de Gènere ha organitzat una sèrie de sessions formatives i orientacions personalitzades durant les properes setmanes per a facilitar l'assessorament als comerços, agents de l'economia social i solidària i entitats que vulguin formar part de la xarxa, capacitant-los per a desenvolupar les funcions com a «Punt Lila i +». Tots els establiments i entitats interessades en participar ho poden sol·licitar enviant un correu electrònic a [email protected].