L'Ajuntament aplicarà una exempció de la taxa de terrasses també durant tot l'any 2021

El consistori i el Gremi d'Hostaleria i Restauració de Terrassa i Comarca han signat avui un conveni que estableix les mesures de suport al sector

L'Ajuntament de Terrassa i el Gremi d'Hostaleria i Restauració de Terrassa i Comarca han signat avui un conveni a través del qual s'estableixen les mesures de suport del consistori al sector, un dels més afectats per les restriccions decretades per la Generalitat de Catalunya fer frenar els contagis per Covid-19. Així s'ha anunciat aquesta tarda en una roda de premsa en què l'alcalde, Jordi Ballart, acompanyat del tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Isaac Albert; de la regidora de Comerç i Mercats, Jennifer Ramírez; i del president del Gremi Empresarial d'Hostaleria i Restauració de Terrassa i Comarca, Xavier Gómez; ha avançat que s'aplicarà una exempció de la taxa de terrasses, com s'ha fet aquest any des de que es va iniciar la pandèmia, també durant tot l'any 2021, per contribuir a que quan es pugui oferir servei a les terrasses, no comporti un sobrecost als establiments. En aquesta mateixa línia, a més, també es treballarà en les bonificacions de la Taxa de Residus per a l'any 2021 a les activitats econòmiques que com a conseqüència de les restriccions, s'hagin vist afectades de forma destacada. Per a Ballart, "ens hem de cuidar, sense salut no hi ha benestar possible, però també hem de cuidar els nostres bars, restaurants i comerços, ja que sense ells tampoc hi ha futur. És de vital importància fer-ho i implicar tota la ciutadania en el consum de proximitat, en el suport als establiments de la nostra ciutat. Entre tots i totes podem frenar l'expansió del virus, mentrestant, ajudem a mantenir vius els nostres costums, els necessitarem quan sortim d'aquesta crisi, més que mai". A banda d'aquesta ajuda, en el conveni s'estableixen les següents mesures de suport que s'implementaran de manera immediata:

  1. L'Ajuntament iniciarà una campanya de comunicació de suport al sector a través de xarxes socials, el web municipal, les pantalles de les Oficines d'Atenció Ciutadana i la pantalla de l'avinguda de Jacquard.
  2. El web botiguesobertes.cat es continuarà dinamitzant amb l'objectiu que el sector de bars i restaurants es donin d'alta per tal que la ciutadania pugui conèixer tota l'oferta que hi ha a la ciutat. Aquesta campanya també es durà a terme a través de les xarxes socials, el web municipal, els mitjans de comunicació locals i amb el suport de la Societat Municipal de Comunicació a través de falques a la Ràdio Municipal i baners al terrassadigital.cat, des d'on es farà una crida als bars i restaurants perquè s'anunciïn a l'espai botiguesobertes.cat i, al mateix temps, perquè la ciutadania pugui saber quins establiments ofereixen servei a domicili o bé de recollida.
  3. Foment de Terrassa, SA, l'empresa municipal que gestiona el servei d'ocupació de l'Ajuntament, es posa a disposició del Gremi d'Hostaleria per fer la preselecció de persones a l'atur amb capacitat per a la realització d'accions de missatgeria i repartiment a domicili dels encàrrecs fets a bars i restaurants. El Gremi, de forma grupal a través dels seus associats o qualsevol bar o restaurant de la ciutat de forma individual, es podrà nodrir d'aquesta borsa de persones candidates per a realitzar les contractacions que els siguin necessàries per a la realització del servei de lliurament a domicili.
  4. Es reforçarà el servei de l'Oficina d'Atenció a l'Empresa, a través de la qual, i de forma coordinada amb el Gremi, es realitzaran assessoraments i acompanyaments per sol·licitar les línies d'ajuts anunciades pel Govern de la Generalitat per tal de facilitar la seva tramitació.

L'Ajuntament de Terrassa continuarà la ronda de reunions amb els sectors econòmics més afectats durant els pròxims dies per tal de concretar altres mesures de suport i ajuda per intentar pal·liar els efectes de les restriccions decretades per aturar la Covid-19 a la ciutat.