L'Ajuntament avança el projecte de trasllat a LaFACT de gran part dels serveis municipals ubicats a l'edifici Glòries

L'accés es farà des del carrer de Torres García

LaFACTL'Ajuntament de Terrassa continua el projecte de migració de gran part dels serveis municipals que estaven ubicats a l'edifici Glòries (carretera de Montcada, 596) i que de manera progressiva estan passant a ocupar les dependències de la LaFACT a la rambla d'Ègara. El canvi de localització, que s'està fent per fases per tal de procurar la no afectació del servei prestat a la ciutadania, va començar a finals de l'any passat, i durant els mesos de febrer i març es preveu que es puguin dur a terme la majoria de moviments previstos per a completar-lo. L'accés al públic a les noves dependències es farà des de l'entrada lateral de l'edifici, ubicada en el número 33 del carrer Torres García.

Fins al moment, els serveis que ja s'hi han traslladat són Promoció de l'Autonomia Personal, Salut i Comunitat, Benestar Animal, Suport a les Comunitats Veïnals, la direcció de Serveis Socials i una part de Programes i Projectes a l'Atenció Primària.

Els equips que començaran a operar a la nova ubicació durant aquest mes de febrer seran Polítiques d'Accessibilitat i Promoció dels Drets Humans, que previsiblement començarà l'atenció al públic a LaFACT el dilluns 19, i Atenció de l'Autonomia Personal, que s'espera que ho pugui fer el divendres 23. Entre el 12 i el 23 de febrer també s'hi traslladarà el personal de Polítiques Socials d'Habitatge.

Les dates podrien patir algun petit canvi en referència a les previsions, per qüestions logístiques vinculades al condicionament dels espais, però, inicialment, el projecte contempla també la mudança, durant el mes de març, de la direcció de l'Àrea de Participació, Qualitat Democràtica i Drets Humans (el divendres 1), i dels serveis de Ciutadania i Memòria Democràtica (entre el 8 i el 13), LGTBIQ+ (dimecres 20) i una part de Polítiques de Gènere (dijous 28), que continuarà prestant l'atenció a les dones a Casa Galèria (c/ Nou de Sant Pere, 36).

Per a completar el procés, només restarà pendent el desplaçament de la direcció de l'àrea d'Acció Social i Cicles de la Vida, que es preveu que es podrà fer efectiu abans de juny.

Els dies previs a les dates d'entrada en funcionament dels nous espais de treball, es procedirà a fer el trasllat logístic per tal de garantir l'òptima prestació de serveis des del primer moment. Com fins ara, l'atenció al públic es farà amb cita prèvia, per tant, totes les persones que sol·licitin ser ateses durant aquest període seran informades de la nova ubicació. Els telèfons per comunicar amb els serveis i reservar data i hora són, com fins ara, el 93 731 59 82 i el 93 739 70 00.

Els equips municipals s'ubicaran a la primera, tercera i quarta planta de l'edifici, i ocuparan també diferents dependències a la planta baixa, amb un total de més de 1.500 metres quadrats.

Amb el canvi de localització, l'Ajuntament dota de l'espai necessari a alguns dels serveis que més han crescut en els darrers anys, i augmenta el nombre de sales de visites de 5 a 8. El trasllat també dona resposta a la necessitat d'unificar serveis en un mateix edifici, per afavorir el treball transversal, i facilita l'accés per la seva ubicació més cèntrica i accessible. El nou emplaçament és provisional, a l'espera de l'evolució del projecte d'adequació del Vapor Cortès, que serà la seu definitiva d'aquests equips municipals.

Els serveis que continuaran prestant atenció a l'edifici Glòries (ctra. de Montcada, 596) són l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Àrea d'Acció Social, l'Equip de Sensellarisme i el d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (EAIA). La resta de l'espai alliberat l'ocuparà la Policia Municipal.