L'Ajuntament comença les obres per adequar el camí que connectarà els trams 2 i 3 de l'Anella Verda

Serà un itinerari que anirà de Ca n'Amat de la Muntanya al camí de Can Font de Gaià i que circularà en paral·lel a la carretera de Rellinars

L'Ajuntament ha iniciat aquesta setmana les obres de millora de la connexió entre els trams 2 i 3 de l'Anella Verda. Es tracta d'arranjar 154 metres de camí que circula en paral·lel a la carretera de Rellinars. Un itinerari que enllaça el final del tram 2, a Ca n'Amat de la Muntanya, amb l'inici del 3, en el camí a Can Font de Gaià.  Els treballs van a càrrec de l'empresa Extrayse SL i tenen un pressupost d'adjudicació de 44.182,64 euros. 

Aquest camí, que se situa en una cota lleugerament inferior a la carretera B-122, al marge del camp agrícola, tindrà un màxim de 2,5 metres d'amplada i un ferm a base de tot-ú. El projecte també contempla la plantació de 25 ametllers a la zona del camí, la millora de la senyalització en el punt on les persones i els ciclistes podran travessar d'una banda a l'altra, el canvi de la barrera de seguretat que hi ha al costat d'aquest sender per una que combini fusta i acer i, també, la col·locació dels senyals indicatius de l'Anella Verda.

Amb aquests treballs, es completen les obres d'adequació del tram 2 de l'Anella Verda, de 4,5 km de longitud, que circula entre les carreteres de Terrassa a Matadepera (BV-121), a l'altura del Pla del Bon Aire, i la part nord de la carretera de Terrassa a Rellinars (B-122). Aquest és un tram que té dues portes d'accés (a Can Roca i Can Colomer) i tres àrees d'estada. Pel que fa al tercer tram, la previsió és que el projecte s'aprovi aquest any. En aquest cas, serà un itinerari d'uns 5 km de longitud que enllaçarà la part sud de la carretera de Rellinars, en direcció a Can Gonteres, amb el barri del Roc Blanc.


Els cinc trams del camí circular

El camí circular de l'Anella Verda, que té 35 km i dona la volta sencera al terme municipal, té fets dos trams (1 i 2) dels 5 totals. El tram 1 té 7,5 km i està comprès entre la finca de Can Viver de Torrebonica i Can Carbonell, mentre que el tram 2 té 4,5 km i va de la carretera de Matadepera a la de Rellinars. Queden pendents el tram 3 (de 5 km i que anirà de la ctra. de Rellinars a la ctra. d'Olesa)  i els trams 4 i 5, que estaran inclosos dins el mateix projecte. El tram 4 tindrà uns 10,2 km i està situat entre la carretera d'Olesa (Roc Blanc) i el carrer de Baix Riera (les Fonts), i el tram 5 serà d'uns 7 km de longitud i està delimitat pel carrer de Baix Riera (les Fonts) i Can Figueres del Mas (Torrebonica). 

L'Anella Verda comprèn el 65% del territori de Terrassa, que està situat entre l'entorn urbà i els límits municipals, i que conforma el patrimoni natural pel seu valor ambiental, paisatgístic, cultural, social i econòmic. És una combinació de boscos, camps i torrents, de 4.400 hectàrees, que vol garantir la pervivència dels connectors ecològics que protegeixen la ciutat; recuperar les funcionalitats econòmiques dels camps, promovent l'activitat de les masies i del sector primari, en general, i fomentar un ús social i responsable de l'entorn.