L'Ajuntament commemorarà el 4 de setembre i la Diada de Catalunya amb un format adaptat a la situació sanitària

La decisió s'emmarca en l'estratègia municipal per evitar concentracions de persones i contribuir a frenar la propagació de la Covid-19

Diada Nacional de CatalunyaL'Ajuntament de Terrassa commemorarà enguany els fets del 4 de setembre, l'incendi i saqueig de la vila de Terrassa l'any 1713, en el marc de la Guerra de Successió, amb el concert «Cançó de la nostra memòria», que tindrà lloc el dissabte 4 de setembre a les 19 h al Claustre del Convent de Sant Francesc. A causa de la situació sanitària provocada per la Covid-19, no es llegirà el tradicional manifest durant el concert, que es publicarà a la pàgina web municipal i a les xarxes socials institucionals.

El Concert commemoratiu dels fets històrics a Terrassa el 4 de setembre de 1713, que tanca el XIV Cicle Sons del Temps, anirà a càrrec del duet format per la soprano terrassenca Anna Farrés i per l'arpista Esther Piñol, amb un recull musical de cançons, amb predominança de peces d'autors catalans, tot i que també s'inclouran cançons d'autors espanyols i francesos. L'entrada serà gratuïta amb reserva prèvia al web d'Entràpolis: https://www.entrapolis.com/entrades/concerts-commemoratiu-dels-fets-historics-a-terrassa-el-04-de-setembre-de-1713.

L'efemèride commemora els fets que van tenir lloc els dies 3, 4 i 5 de setembre del 1713, durant la Guerra de Successió, quan les tropes borbòniques de Felip V comandades pel general Feliciano Bracamonte van passar per les armes la vila de Terrassa. Molts habitants es van refugiar a l'interior del Convent del Sant Francesc, de l'ordre dels frares recol·lectes. L'acte commemoratiu serveix per homenatjar a tots els vilatans i vilatanes de Terrassa que van morir i patir defensant les seves institucions i llibertats.

D'altra banda, l'ofrena floral a la plaça de l'Onze de Setembre, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, el dia 11 de setembre, tindrà també un format més simbòlic, enfocat a evitar aglomeracions de persones i emmarcat dintre de l'estratègia imprescindible per aturar la Covid-19 i reduir al màxim les possibilitats de contagis. Així, l'acte es limitarà a l'ofrena floral institucional a les 10 h al peu del monument Al vent, d'Albert Novellón, a la plaça de l'Onze de Setembre, a càrrec dels i les portaveus dels Grups Municipals. Les entitats de la ciutat rebran un correu electrònic perquè, les que ho desitgin, puguin adherir-se a l'ofrena floral de manera simbòlica i constar en una pantalla enrotllable que acompanyarà l'acte, al costat del monument, tal com es va fer l'any passat.