L'Ajuntament commemorarà el 4 de setembre i la Diada de Catalunya amb un format simbòlic

La decisió s'emmarca en l'estratègia municipal per evitar concentracions de persones i contribuir a frenar la propagació de la Covid-19

Detall d'un plafó ceràmic del Convent de Sant FrancescL'Ajuntament de Terrassa, a causa de la situació sanitària, commemorarà enguany els fets del 4 de setembre, l'incendi i saqueig de la vila de Terrassa l'any 1713, en el marc de la Guerra de Successió, amb la publicació d'un manifest a la web municipal i a les xarxes socials institucionals.

L'efemèride commemora els fets que van tenir lloc els dies 3, 4 i 5 de setembre del 1713, durant la Guerra de Successió, quan les tropes borbòniques de Felip V comandades pel general Feliciano Bracamonte van passar per les armes la vila de Terrassa. Molts habitants es van refugiar a l'interior del Convent del Sant Francesc, de l'ordre dels frares recol·lectes. L'acte commemoratiu serveix per homenatjar a tots els vilatans i vilatanes de Terrassa que van morir i patir defensant les seves institucions i llibertats.

D'altra banda, l'ofrena floral a la plaça 11 de setembre, amb motiu de la Diada, tindrà també un format més simbòlic, enfocat a evitar aglomeracions de persones i emmarcat dintre de l'estratègia imprescindible per aturar la Covid-19 i reduir al màxim les possibilitats de contagis. En els pròxims dies s'informarà sobre els actes programats.