L'Ajuntament concedirà la Medalla de la Ciutat a Jaume Galofre, Salvador Alavedra i Josep Maria Farràs

El Ple celebrat ahir va aprovar per unanimitat concedir aquestes distincions

Medalla de la CiutatEl Ple de l'Ajuntament de Terrassa celebrat ahir va aprovar per unanimitat la concessió de la Medalla de la Ciutat a Jaume Galofre i Gabarró, Salvador Alavedra i Invers, i Josep Maria Farràs i Oliveras. 

En el cas de Jaume Galofre (Barcelona, 1932), l'Ajuntament li lliurarà la Medalla de la Ciutat com a prova de reconeixement a la trajectòria altruista dedicada a l'associacionisme, el seu compromís amb la natura i el medi ambient i pel suport necessari per a la fundació d'entitats tan importants com l'Agrupació de Defensa Forestal de Terrassa i de Voluntaris Forestals de Terrassa. Del 1982 al 1989 va presidir el Centre Excursionista de Terrassa. 

Pel que fa a l'artista, activista cultural i mecenes Salvador Alavedra (Terrassa, 1919-2015), rebrà, a títol pòstum, la més alta distinció de la ciutat com a prova de reconeixement per la seva trajectòria com a artista, promotor i erudit del patrimoni cultural i figura destacada de l'associacionisme de Terrassa. Alavedra va col·laborar i es va implicar en diverses associacions i entitats culturals, com Òmnium Cultural, el Retaule Artístic de Terrassa i, especialment, Amics de les Arts i Joventuts Musicals, entitat que va presidir entre els anys 1970-1972, període especialment marcat per la posada en marxa de la Jazz Cava, a la qual va contribuir-hi econòmicament per tal que fos possible. 

Per últim, Josep Maria Farràs (Terrassa, 1942), rebrà la Medalla de la Ciutat com a prova de reconeixement per la seva trajectòria cultural, la seva professionalitat i la seva consideració com un dels millors trompetes del país. Jazzman format en el marc del Club de Jazz d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals, ha actuat arreu del món amb diverses formacions i ha estat reconegut amb diverses distincions, com Jazzterrassaman l'any 2005 pel Festival de Jazz de Terrassa, o el Premi Especial, l'any 2013, de l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya.