L'Ajuntament concedirà la Medalla de la Ciutat a l'actriu Àngels Poch a títol pòstum

El Ple celebrat ahir va aprovar també iniciar els tràmits per concedir la Medalla de la Ciutat a l'esperit esportiu a dotze esportistes de la ciutat

Medalla d'Honor de la Ciutat de TerrassaEl Ple de l'Ajuntament de Terrassa celebrat ahir dijous va aprovar la concessió de la Medalla de la Ciutat a Àngels Poch i Comas, a títol pòstum, com a prova de reconeixement per la seva trajectòria cultural i professional dedicada al cinema i al teatre, després que el regidor de Cultura, Jordi Flores, va elevar al passat Ple de juliol un prec proposant la concessió de la Medalla d'Honor de la Ciutat a l'actriu terrassenca. 

Àngels Poch i Comas (Terrassa, 1948-2015) es va iniciar en el món de la interpretació teatral amb la companyia terrassenca El Globus i cursà els estudis d'interpretació al Centre Dramàtic del Vallès. Debutà professionalment l'any 1979 en les obres, dirigides per Pau Monterde, "Bestiari", de Pere Quart i Manuel Oltra, "L'oncle Vània", d'Anton P. Txèkhov, i "Tafalitats", de Karl Valentin. D'aleshores ençà, participà en nombrosos espectacles, com ara "Veus familiars" (1990) de Harold Pinter; "Carícies" (1992) i "Morir" (1998) de Sergi Belbel; "La Corona d'Espines" (1994), de Josep Maria de Sagarra; "Els gegants de la muntanya" (1999) de Luigi Pirandello; "Tartuf o l'impostor" (2000) de Molière; i "Enric IV" (2001) de Pirandello, dirigides per Oriol Broggi; i "La comèdia dels errors" (2000) de William Shakespeare, dirigida per Helena Pimenta. Des de la seva fundació, l'any 2002, formà part del Projecte T6, companyia adscrita al Teatre Nacional de Catalunya amb la finalitat d'impulsar l'obra de dramaturgs catalans joves. 

Altres treballs destacables són les seves actuacions a "Dissabte, diumenge i dilluns" (2002) d'Eduardo de Filippo, i "Primera Plana (2003) de Ben Hecht i Charles MacArthur, ambdues sota la direcció de Sergi Belbel; "El cafè de la Marina" (2003) de Josep Maria de Sagarra; "16.000 pessetes" (2005) de Manuel Veiga, en versió de Joan Castells; "El malentès" (2006), d'Albert Camus, dirigida per Joan Ollé; "Passat el riu" (2007) de Joe DiPietro, dirigida per Oriol Broggi; "El ángel exterminador" (2008) de Luis Buñuel en versió de Joan Ollé; Hikikomori (2009) de Jordi Faura; "Lleons" (2009) de Pau Miró; i "No parlis amb estranys (fragments de memòria)"  (2013) d'Helena Tornero. 

Pel que fa a la seva obra cinematogràfica i televisiva, destaquen les sèries de Televisió de Catalunya: "Estació d'enllaç" (1994-1999), "La memòria dels Cargols" (1999), "Temps de silenci" (2001) i "Porca misèria" (2005-2007); o pel·lícules com "Platillos volantes (2003) d'Óscar Aibar; "Insensibles" (2012) de Juan Carlos Medina; i "Fènix de Joel Joan i Sergi Lara. 

Entre els nombrosos guardons rebuts al llarg de la seva trajectòria artística, destaca el Premi de la Crítica la temporada 1994-1995, el Premi Butaca l'any 1995, i el Premi Memorial Margarida Xirgu la temporada 1997-1998. 

S'iniciaran els tràmits per atorgar 12 Medalles de la Ciutat a l'esperit esportiu 

El Ple de Terrassa, d'altra banda, va aprovar ahir una proposta presentada pel regidor d'Esports, Dani Nart, per iniciar els tràmits de l'expedient per atorgar la Medalla de la Ciutat de Terrassa a l'esperit esportiu a 12 esportistes terrassencs i terrassenques participants en els darrers Jocs Olímpics i Paralímpics de Rio de Janeiro en reconeixement a la seva consagració, dedicació, èxit i representació de l'esport terrassenc en aquestes Olimpíades. 

Es tracta de 12 esportistes que, per primer cop, participaven en uns Jocs Olímpics o Paralímpics: Josep Romeu, Vicenç Ruiz, Jordi Carrera, Carlota Petchamé, Carola Salvatella i Berta Bonastre, que van participar en la modalitat d'hoquei herba; els nedadors Albert Puig i Patrícia Castro; els waterpolistes Iñaky Aguilar, Ricard Alarcón i Paula Leitón; i l'esportista paralímpic Jordi Ruiz, que va participar en la modalitat de bàsquet adaptat. 

En els Jocs Olímpics disputats aquest estiu a Rio de Janeiro, van participar un total de 22 esportistes en les modalitats d'hoquei herba, natació, waterpolo i bàsquet adaptat.