L'Ajuntament condemna tota forma de violència en el conflicte a la franja de Gaza i a territori israelià i se solidaritza amb el dolor de la població civil

El consistori expressa tot el seu suport a les organitzacions civils palestines i israelianes que treballen a favor de la pau i vetllen pels drets humans

ComunicatL'Ajuntament de Terrassa condemna tota forma de violència, tant la generada en l'ofensiva de Hamàs del passat dissabte 7 d'octubre contra la població israeliana així com la declaració de guerra de l'Estat d'Israel contra la franja de Gaza. Ens solidaritzem amb el dolor de tota la població civil i de les víctimes que estan patint i patiran els efectes devastadors d'una guerra que està provocant de forma violenta i despietada milers de morts i ferits.

L'acció inicial de Hamàs al sud d'Israel ha tingut com a resposta del Govern israelià la declaració de guerra, bombardejar a gran escala la franja de Gaza i amenaçar amb el bloqueig d'aliments, aigua i electricitat. La situació generada fa preveure un agreujament d'aquesta crisi humanitària que fa dècades que sosté el poble palestí sota l'ocupació Israeliana.

Des de l'Ajuntament de Terrassa creiem que una declaració de guerra mai ha de ser una resposta i volem expressar tot el nostre suport a les organitzacions civils palestines i israelianes que intenten treballar a favor de la pau i vetllar pels drets humans. Ens sumem a la crida de Nacions Unides i de les organitzacions internacionals humanitàries que exigeixen el compliment del dret internacional humanitari, la protecció dels drets humans per part de les dues parts enfrontades i el cessament de les hostilitats. Tanmateix, ens sumem a la declaració del secretari general de Nacions Unides que demana que només una pau negociada que satisfaci les aspiracions nacionals legítimes de la comunitat palestina i la israeliana per igual pot portar estabilitat a llarg termini.

Finalment, com a entitat municipalista, creiem que els governs locals han d'assumir un rol important en l'àmbit de les relacions internacionals i la cooperació per esdevenir actors de pau, i fer de la diplomàcia de ciutats una eina útil per tal de fer front als conflictes com el del Pròxim Orient.