L'Ajuntament contractarà 54 persones dins la nova edició del programa «Treball als barris»

El projecte es desenvoluparà íntegrament als barris de la Maurina, Ca n'Anglada, Montserrat, Torre-sana i Vilardell

L'Ajuntament de Terrassa posa en marxa una nova edició del programa «Treball als barris», un projecte transversal del Servei d'Ocupació de Catalunya, executat per Foment de Terrassa, que busca millorar la inserció laboral de persones amb especials dificultats d'integració en el mercat de treball. Aquesta iniciativa es desenvoluparà íntegrament en els barris de la Maurina, Ca n'Anglada, Montserrat, Torre-sana i Vilardell, zones que, per les seves característiques socioeconòmiques, necessiten una millora des de la perspectiva ocupacional, social i econòmica, per tal de contribuir a l'equilibri social i territorial.

El projecte «Treball als barris» està format per accions d'orientació, informació, formació i intermediació per tal d'afavorir la inserció laboral de col·lectius amb dificultats especials, com persones amb dèficit de formació, dones, persones més grans de 45 anys, persones en situació d'atur de llarga durada, joves, persones amb capacitats diverses o exclusió social i persones nouvingudes. A més, aquest programa també té un retorn als barris, ja que es millorarà l'ocupabilitat de les persones en situacions més vulnerables a través de tasques que reverteixin directament en la millora de les infraestructures del territori i en el desenvolupament diari dels seus habitants.

El projecte s'implementarà als barris a través dels seus tres programes:

    • La creació de dispositius d'inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats especials. Aquests duran a terme accions d'orientació, informació, formació i intermediació, que facilitin el desenvolupament de competències transversals i tècniques que donin resposta a les necessitats del mercat de treball i de les persones usuàries. Aquest programa disposa de dos punts d'atenció als centres cívics Francisca Redondo, a la Maurina, i Monsterrat Roig, a Ca n'Anglada.

    • La Casa d'Oficis, un programa mixt de formació i treball en el que 16 joves rebran formació en les modalitats de manteniment i rehabilitació d'edificis i operacions auxiliars en l'organització i funcionament d'instal·lacions esportives i monitoratge esportiu durant sis mesos, per deprès posar-ho en pràctica durant sis mesos més a través d'un contracte de formació i aprenentatge en equipaments municipals dels barris.

    • El programa d'experienciació laboral, en el que es contractarà temporalment persones desocupades dels barris per realitzar obres i serveis d'interès general i social. En concret, es realitzarà la contractació de vuit persones amb un perfil professional, que realitzaran tasques de dinamització i mediació en projectes vinculats a col·lectius vulnerables, així com també es contractarà a 30 persones amb un perfil ocupacional, amb l'objectiu de millorar el perfil professional d'aquelles persones amb més dificultats d'inserció laboral, així com la salubritat i el manteniment dels espais públics de la Maurina i del Districte 2.

Al llarg dels dotze mesos de durada que té el projecte es preveu atendre a més de 270 persones i contractar-ne a 54. A més, per a poder materialitzar la iniciativa i executar-ne les actuacions, Foment de Terrassa incorporarà en la seva plantilla a 11 professionals més.

El programa arriba en un moment clau per a la recuperació de la ciutat, que es troba en un procés de dinamització econòmica important després de la crisi sanitària. Per a la tinenta d'alcalde de Promoció econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, «l'enfortiment del teixit empresarial i comercial de la ciutat requereix de l'optimització de sinergies i de la col·laboració de tots els agents socioeconòmics per tal de fomentar l'ocupació i revertir l'impacte social que ens ha deixat la Covid-19».

Aquest projecte compta amb una dotació econòmica d'1.409.739,59 euros, dels quals prop de 200.000 euros són d'aportació municipal i 1.151,384,62 euros han estat subvencionats directament pel Servei d'Ocupació de Catalunya.