L'Ajuntament de Terrassa acorda amb l'ICATER apropar a la ciutadania la Llei de Segona Oportunitat

S'ha signat un conveni a través del qual el Col·legi assessorarà les persones que ho requereixin amb el suport de l'Ajuntament

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i el degà de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Terrassa (ICATER), Ignasi Puig, han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i l'ICATER per donar a conèixer entre la ciutadania la Llei de Segona Oportunitat.

Davant la problemàtica que afecta moltes famílies de la ciutat, l'ICATER ha posat en marxa una secció dedicada al desenvolupament de la Llei de Segona Oportunitat, una iniciativa capdavantera a tot l'Estat, que també comporta la sensibilització i formació de totes les persones col·legiades. En aquesta línia, l'Ajuntament de Terrassa i l'ICATER col·laboraran per estendre la difusió de la Llei entre la ciutadania i potenciar-ne el coneixement del contingut, per tal que tothom sigui coneixedor dels drets adquirits amb aquesta nova legislació. 

El Col·legi d'Advocats de Terrassa desenvoluparà presentacions públiques, obertes a tothom, del que suposa el tema, a part d'oferir assessorament a les persones que ho demanin. L'Ajuntament, de la seva banda, donarà suport material i econòmic i informarà la ciutadania susceptible de necessitar aquest servei a través dels serveis municipals.

La Llei de la Segona Oportunitat, que va entrar en vigor el 2015, permet condonar deutes quan la situació econòmica és molt greu o no es pot fer front als pagaments, proporcionant una solució a situacions greus de sobreendeutament o insolvència, que han impedit moltes famílies poder portar una vida digna. Aquest mecanisme legal està pensat perquè s'hi pugui acollir qualsevol persona natural, ja sigui un ciutadà particular, un autònom o un empresari.

El conveni té una durada de quatre anys, prorrogables quatre anys més.