L'Ajuntament de Terrassa convida la ciutadania a redescobrir el patrimoni de la ciutat

Del 7 al 31 de juliol, i de dilluns a diumenge, s'oferiran diferents rutes i visites guiades gratuïtes als principals elements patrimonials de la ciutat

Masia FreixaL'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Turisme, impulsa la campanya #RedescobreixTerrassa amb l'objectiu de facilitar l'accés de la ciutadania a alguns dels principals elements que formen part del patrimoni terrassenc. Per fer-ho, del 7 al 31 de juliol s'ha impulsat un ampli programa de rutes i visites guiades gratuïtes durant tota la setmana, de dilluns a diumenge.

Segons ha explicat el regidor de Turisme, Pep Forn "Aquesta campanya neix amb la intenció que un cop superat l'estat d'alarma i la situació de confinament, tothom tingui l'oportunitat de visitar i descobrir o redescobrir el patrimoni de la ciutat. S'ha treballat en la confecció d'unes rutes i visites amb múltiples possibilitats que permetin a la ciutadania tornar als espais públics amb seguretat per gaudir del patrimoni i de l'estiu desprès d'uns mesos molt complicats. Una oferta pensada perquè els terrassencs i les terrassenques recuperin uns espais que formen una part molt important de les seves vides i de la història de la ciutat".

El calendari i horari de visites i rutes guiades programat fins al proper 31 de juliol és el següent:

  • De dilluns a diumenge a les 12 h "Masia Freixa: La singularitat del modernisme a Terrassa". Visita de 45 minuts.
  • Els dilluns a les 10 h "Viu el patrimoni des del Parc de Vallparadís". Ruta d'1 hora i 30 minuts.
  • Els dimarts a les 10 h "La Seu d'Ègara, un tresor amagat". Visita d'1 hora i 30 minuts.
  • Els dimecres a les 17.30 h "Habitatges de la burgesia". Ruta de 2 hores.
  • Els dijous a les 10 h "La industrialització al Vapor Aymerich, Amat i Jover". Visita d'1 hora i 30 minuts.
  • Els divendres a les 18 h "Façanes modernistes". Ruta d'1 hora i 30 minuts.
  • Els dissabtes a les 11 h "La Seu d'Ègara, un tresor amagat". Visita d'1 hora i 30 minuts.
  • Els diumenges a les 10 h "Jardins amb història". Ruta de 3 hores.

Totes les rutes i visites programades són gratuïtes, estan limitades a grups d'un màxim de 12 persones i caldrà fer reserva prèvia trucant al telèfon de l'Oficina de Turisme de l'Ajuntament de Terrassa 93 739 70 19 o mitjançant correu electrònic a l'adreça [email protected].

Un cop feta la reserva i per poder participar de les rutes o visites, serà obligatori l'ús de mascareta, mantenir la distància de seguretat i seguir en tot moment les indicacions del personal responsable.

Totes les visites es faran amb radioguies. Per formalitzar el préstec d'aquests aparells caldrà lliurar el DNI al personal al càrrec, que el custodiarà fins que es retorni el dispositiu. A més, i per garantir les mesures higièniques i de seguretat caldrà que els participants portin els seus propis auriculars de casa.

D'altra, banda, i amb l'objectiu que la ciutadania tingui la possibilitat de realitzar la ruta del modernisme industrial de Terrassa al seu aire i sense necessitat d'adaptar-se als horaris disponibles. Les persones interessades tenen a la seva disposició una audioguia en català, castellà i anglès que es pot descarregar gratuïtament a  https://visitaterrassa.cat/audioguia/ i que els guiarà a través d'una desena dels edificis més representatius del modernisme industrial terrassenc.

Paral·lelament, el Servei de Turisme de l'Ajuntament de Terrassa també anima les persones que participen a les diferents rutes i visites guiades a fer fotografies i compartir-les a l'Instagram. Caldrà etiquetar les fotografies amb els hashtags #RedescobreixTerrassa i #terrassaturisme. Entre totes les imatges compartides s'escollirà i premiarà la millor fotografia del mes de juliol.

Per a més informació: www.visitaterrassa.cat.