L'Ajuntament de Terrassa convoca la primera edició dels Premis Muncunill a la Innovació

Els guardons es lliuraran el 9 de febrer en un acte al Teatre Principal

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha presentat avui els nous Premis Muncunill a la Innovació, que es lliuraran el proper 9 de febrer de 2017 amb un acte institucional que tindrà lloc al Teatre Principal, a les 18 h. A la roda de premsa de presentació dels Premis, han acompanyat a l'alcalde el tinent d'alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado; i Anna Taratiel, l'artista terrassenca creadora de l'escultura amb la que estan dotats els guardons. Tal i com ha explicat l'alcalde, el certamen neix amb dos objectius, "apropar la innovació a la ciutadania des de totes les seves vessants i enfortir el posicionament de Terrassa com un referent de la innovació a nivell estatal".

Els premis compten amb dues categories: el Premi al Millor Innovador o Innovadora de l'any en l'àmbit local, i el Premi al Millor Innovador/a en el sector empresa. El premi en l'àmbit local es donarà a la persona, institució, empresa o associació que hagi desenvolupat tasques que constitueixin una aportació innovadora rellevant per a la societat i que tinguin la seu a Terrassa, o, en el cas que siguin persones, que estiguin empadronades a la ciutat. El premi en el sector empresa es donarà a l'empresa o associació d'arreu de l'Estat que hagi desenvolupat tasques que constitueixin una aportació innovadora rellevant a la societat en el sector empresa o de l'emprenedoria.

Ballart ha destacat que "Terrassa està posicionada com una de les capitals de la innovació a Catalunya i a la resta d'Espanya gràcies a un treball constant i rigorós, fet sempre amb esperit de consens i al servei d'un gran objectiu de ciutat: el foment de la innovació des d'una perspectiva global i transversal". És per això que els premis porten el nom de l'arquitecte Lluís Muncunill, un referent de la innovació arquitectònica a finals del XIX i primers del XX. L'alcalde ha afegit que "ara volem anar més enllà i apropar el món de la innovació a la ciutadania, contribuint a divulgar els avenços que la innovació proporciona a la nostra societat. Volem explicar què és la innovació social, la innovació cultural, la innovació empresarial, la innovació en salut, i la innovació en tots els àmbits possibles. I, al mateix temps, volem projectar al màxim nivell el vincle de Terrassa amb la Innovació". Ballart ha avançat que la intenció és que els premis creixin. Per això, de cara a pròximes edicions, ja s'està treballant per introduir dues noves categories, les d'Innovació Social i d'Innovació Cultural.

Procediment i jurats

Cadascuna de les categories dels Premis Muncunill a la Innovació tindrà el seu propi jurat d'experts designat anualment per l'Ajuntament de Terrassa. Cada jurat estarà composat per cinc membres. El jurat de la categoria empresa estarà format per un membre d'àmbit local, dos d'àmbit català i dos d'àmbit estatal. En la categoria local el formaran persones de Terrassa. Cada membre del jurat proposarà dues candidatures que tinguin màxima exemplaritat i reconeguda transcendència nacional. El guanyador sortirà de l'elecció dels cinc membres del jurat que integren cada categoria. Els membres del jurat són:

Premi al Millor Innovador o Innovadora de l'any en l'àmbit local:

Eusebi Cima, president del Leitat

Ramon Comellas, president de Circutor

Santi Royo, director del CD6 de la UPC. CEO i fundador de Beamagine SL.

Gemma Cernuda, CEO de Ellas deciden, escriptora i conferenciant

Natàlia Cugueró, Professora de la UOC i propietària de Get a Partner

Premi al Millor Innovador/a en el sector empresa:

Antoni Abad, president de la Cecot

Jorge Barrero, director general de la Fundació COTEC para la Innovación Tecnológica

Juan Manuel Garrido, Subdirector general adjunto de Fomento de la Innovació Empresarial en el Ministerio de Economía y Competitividad

Xavier Ferràs, degà de la Facultat d'Empresa de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya

Joan Martí, gerent de Dinamització de Clústers d'Acció

Acte de lliurament

L'acte de lliurament dels premis tindrà dues parts. Primer, una conferència marc a càrrec de Xevi Verdaguer, psico-neuro-immunòleg, nutricionista i fisioterapeuta, que parlarà de la importància de l'alimentació en la salut de les persones, des d'un punt de vista innovador. A continuació, es procedirà al lliurament dels Premis Muncunill a la Innovació en categories Local i Empresa. Cada premi està dotat amb una escultura d'Anna Taratiel, símbol distintiu del guardó.

Les persones interessades en assistir a l'acte institucional de lliurament dels premis, el 9 de febrer al Teatre Principal, es poden inscriure a través del correu electrònic premismuncunill@terrassa.cat. Trobareu més informació sobre els Premis Muncunill al web municipal www.terrassa.cat.