L'Ajuntament de Terrassa entra a formar part del Consell Rector de la Red Innpulso

Terrassa ha estat escollida en una votació, superant les candidatures presentades per altres sis ciutats de la xarxa

L'Ajuntament de Terrassa ha estat escollit entre sis candidatures per entrar a formar part de l'organisme de direcció de la Red Innpulso, la xarxa de ciutats innovadores més important de l'Estat. Així s'ha decidit en la reunió del Plenari de l'entitat celebrat aquest dimarts a la seu del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat a Madrid. En la votació, la de Terrassa ha estat la candidatura més votada, amb un total de 36 vots, i ha resultat escollida per davant de les altres sis ciutats candidates: Madrid, Bilbao, La Corunya, Logronyo, Màlaga i Valladolid.

Un cop conegut el resultat de la votació, el tinent d'alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, ha agraït "la confiança dipositada en la nostra ciutat i en la feina que venim portant a terme en els darrers anys, així com la connexió de Terrassa amb la Red Innpulso i amb els diferents projectes que s'han posat en marxa a través d'una xarxa formada per ciutats que disposen del distintiu de Ciutat de la Ciència i la Innovació, atorgat pel Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat. Terrassa compta amb aquest reconeixement des de l'any 2010 i ara consolidem el nostre compromís i el nostre posicionament entrant a formar part del Consell Rector".

Terrassa formarà part a partir d'ara del Consell Rector de la Red Innpulso format per dues ciutats de més de 100.000 habitants (Terrassa i Santander), dues d'entre 20.000 i 100.000 habitants (Alcoi i Sant Boi de Llobregat) i dues de menys de 20.000 habitants (Ermua i Santos de Maimona) sota la copresidència de Barakaldo i Móstoles.

El tinent d'alcalde, Amadeu Aguado, ha afegit que un dels reptes que caldrà afrontar com a membres del Consell Rector de la Red Innpulso i juntament amb la resta de membres de la xarxa serà el de "la compra pública innovadora, fomentant, potenciant i promocionant la innovació dins de la contractació pública. La Red Innpulso està formada per ciutats que tenen la innovació com un dels eixos fonamentals de les seves polítiques i accions de Govern. I, en aquest sentit, cal que aquests elements d'innovació abracin tots els àmbits, també el de la contractació pública".

L'Ajuntament de Terrassa forma part de la Red Innpulso, de Ciudades de la Ciencia y la Innovación, des de l'any 2010, any en què es va crear el distintiu, adoptant un paper molt actiu a la xarxa i liderant el Grup de Treball 3 "Desarrollo de un modelo de ciudad innovadora", format per 45 ciutats de les 62 que integren la xarxa. Aquest grup de treball ha desenvolupat diversos projectes, com ara l'ABC de la Innovació, un document orientat a disposar d'un model que ajudi a adaptar les estructures i processos municipals cap a la configuració d'organitzacions àgils i eficients en la seva tasca de promoció de la innovació en l'entorn empresarial, emprenedor i ciutadà.

Amb la seva aposta per la Innovació i el seu compromís amb la Red Innpulso, l'Ajuntament de Terrassa treballa i col·labora amb l'objectiu que l'administració, les empreses, els centre tecnològics i les universitats col·laborin estretament per aconseguir un model productiu més competitiu i alhora més sostenible.