L'Ajuntament de Terrassa és un dels 25 de l'Estat que assoleix el 100% de transparència

Segons l'ONG Transparency International

Ajuntament de TerrassaL'Ajuntament de Terrassa se situa al capdamunt de l'Índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA) 2017, un rànquing que elabora la delegació espanyola de l'ONG Transparency International, dedicada a avaluar les institucions públiques. L'ITA 2017, que s'ha fet públic recentment, ordena les 110 majors ciutats d'Espanya segons l'índex de transparència assolit, mesurat a partir dels requisits de transparència en l'administració local que estableix la legislació espanyola. En aquest llistat, Terrassa és una de les 25 ciutats que arriben al 100%.

És la primera vegada que l'Ajuntament de Terrassa arriba a la puntuació màxima en aquest índex, culminant així una línia ascendent des de la creació del rànquing, el 2008. Aquell any la puntuació obtinguda pel consistori va ser el 61,9%, i en els informes següents va anar pujant fins a situar-se al 97,5% el 2014, quan es va publicar l'últim informe fins ara.

Aquesta progressió fa palès l'esforç que l'Ajuntament de Terrassa està fent en els darrers anys per a millorar en aquest àmbit, esforç que continuarà en el futur perquè el compromís recollit pel Pla de Mandat va més enllà del compliment d'una determinada normativa, i la transparència ha esdevingut un valor permanent del consistori.

L'ITA es calcula a partir de 80 indicadors agrupats en sis àrees diferents. Així, per exemple, es té en compte si els ajuntaments publiquen les retribucions dels càrrecs públics, els continguts del web municipal o quina informació sobre contractacions i licitacions es posa a disposició de la ciutadania.

Transparency International és una ONG independent, no finançada per l'Administració, que es dedica a avaluar els organismes públics. Nombroses persones i entitats col·laboren amb TI Espanya en l'elaboració de l'ITA.

Trobareu l'informe a http://transparencia.org.es/ita-2017/