L'Ajuntament de Terrassa i el Centre Tecnològic Leitat organitzen la jornada AVANÇAT 3D

Tindrà lloc el 28 de novembre i s'adreça a empreses que vulguin descobrir els avantatges i les oportunitats de negoci de la impressió 3D

AVANÇAT 3DTerrassa acollirà el 28 de novembre, de 9 a 14 h, la jornada AVANÇAT 3D, on les empreses podran conèixer de prop la tecnologia d'impressió 3D, els avantatges que comporta i l'impacte que està tenint en diferents sectors econòmics com a nova eina de disseny i de producció. La jornada, organitzada per l'Ajuntament de Terrassa i el Centre Tecnològic Leitat, tindrà lloc a les instal·lacions del Centre Tecnològic Leitat (c/ de la Innovació, 2).

AVANÇAT 3D reunirà les principals empreses tecnològiques líders de la fabricació additiva, com HP, líder en impressió en polímers, i Renishaw, líder en impressió de metalls. La jornada també comptarà amb el testimoni de grans empreses que han adoptat la tecnologia, com Continental o Estamp. Tanmateix, persones emprenedores i start-ups presentaran els seus projectes vinculats a la impressió 3D, com per exemple Odisei Music que presentarà el saxo electrònic de viatge produït únicament amb peces impreses, la consultoria tecnològica Intech 3D o la firma d'ulleres de sol personalitzades Liq Eyewear.

Les persones assistents podran endinsar-se en el món de la impressió 3D a través de l'exposició exclusiva de peces impreses amb diferents tecnologies i materials i l'explicació guiada de professionals tècnics de Leitat. A més, podran visitar una planta pilot funcional d'impressió 3D.

El Centre Tecnològic Leitat serà l'encarregat de moderar la jornada i presentar les principals característiques, avantatges i usos de la tecnologia de fabricació additiva envers altres models de fabricació tradicionals. També es donaran a conèixer les principals iniciatives que han sorgit en els darrers anys per tal de potenciar el desenvolupament i l'adopció de la tecnologia en el teixit industrial: el projecte Llavor 3D, l'IAM 3D HUB o la 3D Factory Incubator.

AVANÇA'T 3D és una jornada resultant d'un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Terrassa i Leitat, amb l'objectiu d'apropar les darreres innovacions tecnològiques al teixit industrial en el marc del projecte divulgatiu del Parc Científic i Tecnològic de Terrassa Orbital.40.

La tecnologia de producció 4.0

La impressió 3D és una de les tecnologies que està revolucionant la indústria, gràcies a les seves capacitats i versatilitat. Permet fabricar productes complexos i personalitzats que no es poden fabricar amb d'altres mètodes, millorar-ne les prestacions, optimitzar i reduir recursos i produir tirades curtes de forma sostenible amb el medi ambient, entre d'altres avantatges.

La impressió 3D té cabuda a múltiples sectors i empreses, com l'ortopèdia personalitzada, la fabricació de peces d'automòbil més lleugeres, d'instrumental quirúrgic de precisió, o l'elaboració de maquetes d'arquitectura, entre d'altres, convertint-se en la tecnologia de producció protagonista de la quarta revolució industrial. Més informació i inscripció gratuïta a: www.leitat.org/avancat3d.