L'Ajuntament de Terrassa i la CEAT signaran un protocol per a la cessió d'un espai a Els Bellots com a nova seu de l'entitat

La CEAT deixarà la seva ubicació actual a l'edifici de l'antiga Escola Germans Amat

L'Ajuntament de Terrassa i la Coordinadora de Entidades Andaluzas de Terrassa (CEAT) signaran properament el protocol per a la cessió de la que serà la nova seu de l'entitat en una nau annexa a la Masia «Els Bellots». D'aquesta forma, la CEAT, que agrupa i representa actualment un total de 15 entitats, deixarà la seva ubicació actual a l'edifici de l'antiga Escola Germans Amat i passarà a ocupar aquest nou espai. Es tracta d'una construcció distribuïda en planta baixa i primera planta i edificada sobre una parcel·la de 22.568 m2 coneguda com el magatzem i situada a pocs metres de la Masia «Els Bellots».

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart explica que: "La coordinadora ocuparà la seva nova seu tan bon punt s'hagin enllestit les accions previstes per adequar l'espai i que l'entitat pugui desenvolupar la seva activitat amb normalitat. Aquest trasllat suposarà, sens dubte, un pas endavant per a una entitat que coordina les activitats de les associacions de cultura andalusa a Terrassa i que treballa per afavorir la participació i la difusió de la cultura en general i de la cultura i tradicions andalusa i catalana en particular, promovent els vincles socials i culturals que uneixen la ciutat de Terrassa amb els pobles i ciutats d'origen de milers de terrassencs i terrassenques".

En els propers mesos, es procedirà a l'arranjament de l'espai amb l'objectiu de dotar-lo dels serveis necessaris per tal que l'entitat pugui començar a desenvolupar la seva activitat amb normalitat. Les actuacions previstes consistiran en la rehabilitació de les plantes baixa i alta de l'edificació amb intervenció en els paviments, revestiments, fusteria, manyeria, instal·lació d'aparells de climatització, electricitat o enllumenat, entre d'altres.

D'altra banda, i en fases posteriors, també s'ha previst la construcció d'uns mòduls, davant d'aquesta mateixa nau, que complementin l'espai i que permetran a l'entitat disposar de tres noves sales per poder dur a terme les diferents activitats culturals que desenvolupen les 15 entitats que actualment formen part de la coordinadora. A més, i en una darrera fase, s'ha previst la construcció d'un escenari d'obra exterior i la instal·lació de nous serveis.

A més, l'Ajuntament i la CEAT també han arribat a un acord amb la voluntat de col·laborar en la dinamització i promoció de l'activitat cultural i de socialització d'entitats a l'espai de lleure i barbacoes de l'espai de Els Bellots, situat a pocs metres de la que serà la nova seu de la coordinadora.