L'Ajuntament i TMESA organitzen tallers participatius per millorar el servei d'autobusos

Es crida a la ciutadania a debatre com millorar el servei a la ciutat

Demà dijous, 20 d'abril, s'inauguren els tallers participatius del servei d'autobusos urbans de Terrassa, un procés organitzat per l'Ajuntament i TMESA que demana la participació de la ciutadania per tal de millorar el servei d'autobusos urbans de la ciutat. L'objectiu és que les aportacions dels terrassencs i les terrassenques que participin en els tallers participatius permetin afinar la diagnosi al voltant de les necessitats i els desitjos de les persones usuàries del servei. Aquesta informació permetrà que els futurs redissenys s'adeqüin millor al sistema més útil per a la ciutadania.

Aquests tallers es presentaran demà dijous, a les 17 h, a la sala d'actes de l'Edifici Històric de l'Escola Industrial (c/ Colom, 1). El tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, obrirà aquesta sessió introductòria, en la que hi participaran com a ponents Ricard Riol, president de l'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), que aportarà les claus per un disseny adequat dels serveis de transport públic; i Isabela Velázquez, arquitecta urbanista que ha treballat en diferents projectes de mobilitat sostenible.

A partir d'aquesta primera sessió es desenvoluparan els tallers participatius, tres en total, amb diferents enfocaments. El primer serà el 3 de maig, per tractar el futur del servei. El segon serà el 31 de maig, per construir el Pla d'Acció. I el tercer serà el 28 de juny per tancar tot el procés. Tots tres es duran a terme al Centre Cívic President Macià (Rambla Francesc Macià, 189), entre les 17 i les 20 h.

Participació de la ciutadania

Per participar en aquests tallers es recomana fer la inscripció mitjançant el formulari que es pot trobar al web www.mouteperterrassa.cat, o bé trucant al 010. La inscripció no és estrictament necessària, tot i que permet estructurar i dimensionar millor els tallers. De la mateixa manera, tampoc és completament necessari participar en tots tres tallers, però és recomanable pel desenvolupament més òptim del procés.

Prèviament, ja s'ha desenvolupat una primera fase del procés de diagnosi en la que s'han identificat els factors que determinen la utilització o no del transport públic, com ara la freqüència, la puntualitat, la distància a les parades, etc. Acabats els tallers, amb els continguts dels debats es generarà un document amb les propostes més intensament plantejades per la ciutadania. Aquests resultats es presentaran posteriorment en una sessió oberta a tothom.