L'Ajuntament de Terrassa impulsa la recuperació del Teatre Regina

Un conveni de col·laboració amb el Centre Cultural El Social facilitarà els treballs de remodelació d'un equipament de ciutat de primer nivell

Teatre Regina en obresL'Ajuntament de Terrassa participarà en el finançament de les obres de reconstrucció del Teatre Regina, un equipament situat a l'interior de la seu del Centre Cultural El Social, al carrer de la Font Vella. Els treballs de reforma permetran rehabilitar i posar a disposició de la ciutat un espai cultural emblemàtic ubicat al centre de la ciutat i que antigament va ocupar el Cinema Regina, posteriorment el Bingo Regina i per últim, un espai recreatiu. Així, l'Ajuntament té previst signar en les properes setmanes un conveni de col·laboració amb el Centre Cultural El Social, mitjançant el qual es farà una aportació municipal de fins a mig milió d'euros a través de dues dotacions pressupostàries provinents dels romanents del superàvit municipal, una primera de 200 mil euros i una segona de 300 mil.

Segons ha explicat l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, «El nostre compromís amb la cultura i amb les entitats i associacions que treballen en el sector és clar i ferm. La recuperació del Regina va molt més enllà d'una inversió econòmica, és una inversió social, cultural i patrimonial». En aquest sentit, l'alcalde creu que, a més, «la ciutat recupera una part de la seva història i es posa a l'abast dels terrassencs i de les terrassenques un equipament de primer nivell que ajudarà a ampliar, potenciar i diversificar l'oferta cultural a la ciutat».

El projecte de reconstrucció del Teatre Regina, que té un pressupost global d'1,6 milions d'euros i dels que ja s'han executat 750 mil per part d'El Social a través de la Fundació Centre Social Catòlic, permetrà donar un nou i definitiu impuls als treballs de reconstrucció de la sala i permetrà recuperar aquest històric equipament cultural per a la ciutat. Les obres de remodelació han anat avançant de forma intermitent des de l'any 2012 amb aportacions pròpies, de fons culturals i ajudes, i d'altres puntuals dels socis de l'entitat, que ha permès anar realitzant petites actuacions a la mida de la disponibilitat.

Amb la signatura del conveni entre El Social i l'Ajuntament de Terrassa es podran executar les obres de la part tècnica de la sala, com la finalització de la instal·lació de climatització de la Sala; la instal·lació elèctrica interior; la instal·lació de climatització completa dels espais servidors; i les instal·lacions audiovisuals i d'il·luminació escènica. Un cop finalitzades aquestes actuacions, només quedarà executar la part d'acabats i vestit escènic.

Per a Ricard Figueras, president del Centre Cultural El Social, «La recuperació del Regina és un objectiu en el qual fa molt temps que hi estem treballant, ara, gràcies a aquest acord de conveni conjunt finalment el podrem veure acabat, un teatre i unes equipacions que podran donar sortida a tota la nostra activitat cultural i, que també estarà a disposició de la ciutat. La promoció i divulgació cultural és un valor molt important del Social».

Quan finalitzin els treballs d'adequació i reforma, l'Ajuntament de Terrassa i El Social compartiran aquest nou espai cultural al 50 per cent mitjançant un conveni que regularà els usos de la sala durant els propers 30 anys. Així, les activitats pròpies del Centre Cultural El Social que fins ara es desenvolupaven en espais municipals passaran a realitzar-se al nou Teatre Regina. A més, el nou equipament permetrà ampliar la disponibilitat de sales als teatres municipals i programar activitats vinculades a la Temporada municipal d'Arts Escèniques, assajos o residències artístiques, entre d'altres.