L'Ajuntament de Terrassa impulsa una activitat que permetrà a persones grans tornar a anar en bicicleta amb vehicles especials

La iniciativa "El dret a sentir el vent als cabells" es presenta demà a la plaça del Tint

Activitat gent granL'Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Gent Gran, impulsa una activitat que permetrà a les persones grans de la ciutat tornar a anar en bicicleta, mitjançant uns vehicles especials i la participació de persones voluntàries. La iniciativa porta per títol "El dret a sentir el vent als cabells" i consisteix a fer recorreguts en rickshaw per a persones grans que pel seu estat físic no poden anar en bicicleta de manera autònoma.

Els rickshaws, també anomenats bicitaxis, són tricicles que incorporen a la part anterior o posterior una cistella per a transportar persones o mercaderies. En aquest cas, l'entitat En bici sense edat, que anteriorment ha posat en marxa experiències similars a altres ciutats, aportarà un tricicle amb capacitat per a dos passatgers que anirà conduit per persones voluntàries, formades també per l'entitat. L'activitat no només ofereix a la gent gran la possibilitat de tornar a anar en bicicleta, sinó que, a més, afavoreix una connexió intergeneracional entre la persona gran i la persona que porta el vehicle. L'Ajuntament compta per aquest projecte amb la col·laboració de l'associació BiciTerrassa Club, que aporta personal voluntari a aquesta iniciativa, i de diferents entitats i serveis relacionats amb la gent gran.

L'activitat es començarà a desenvolupar a l'octubre. De moment s'ha programat una prova pilot de dues setmanes de durada. La primera es faran recorreguts pel centre de la ciutat, amb persones usuàries de la residència de La Llar Fundació, i la segona, les passejades seran per l'anella verda, amb persones usuàries de la residència Torre Mossèn Homs. 

Abans d'iniciar el calendari previst, però, demà dissabte hi haurà una presentació i un primer tast de l'activitat coincidint amb el programa especial que la Ràdio Municipal de Terrassa farà en directe a la plaça del Tint, en el marc del dia Internacional de la Gent Gran. Mentre es desenvolupa el programa es faran diferents recorreguts pel Centre i Ca N'Aurell. En aquesta ocasió, les persones usuàries seran persones residents al Districte 4 vinculades a les entitats de gent gran del territori. 

Aquest programa especial de la Ràdio Municipal, que s'emetrà d'11 a 13 h, estarà dedicat monogràficament al programa Sempre Acompanyats, que impulsen al Districte 4 l'Ajuntament de Terrassa, l'Obra Social "la Caixa" i Creu Roja. El programa inclourà entrevistes amb la regidora de Gent Gran, Maruja Rambla, i amb representants dels diferents col·lectius que intervenen en el programa, com ara entitats del territori, persones usuàries i professionals que hi treballen.