L'Ajuntament de Terrassa impulsa una campanya per promoure el voluntariat entre el jovent

18 joves animaran a dedicar temps als altres en una sèrie de vídeos, mentre es posa en valor la implicació que han tingut durant la pandèmia

Logo del Punt del Voluntariat

L'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Qualitat Democràtica i conjuntament amb la Taula del Voluntariat, impulsa a partir d'avui una campanya de sensibilització per a animar el jovent de la ciutat a dedicar temps al voluntariat i, alhora, visibilitzar el paper i la implicació del jovent durant la pandèmia. La campanya, que es desenvoluparà principalment a les xarxes socials, té com a lema «Fes voluntariat. Hi tens molt a guanyar».

L'element central de la campanya serà un seguit de vídeos elaborats a partir dels testimonis de 18 joves, d'edats compreses entre els 18 i els 32 anys, que fan o han fet recentment tasques de voluntariat en entitats diverses. Alguns d'aquests vídeos els utilitzarà el servei de Qualitat Democràtica en xerrades a instituts o altres equipaments, reunions amb entitats, etc. Altres, una sèrie de sis vídeos curts, de menys de dos minuts de durada, s'han creat expressament per a la seva publicació en xarxes socials. En cadascun d'aquests vídeos, tres joves parlen de la seva experiència i animen a fer voluntariat. Aquests sis vídeos es poden veure al canal de Youtube de l'Ajuntament de Terrassa (https://cutt.ly/xvJURXg). Al llarg dels propers mesos es difondran aquests vídeos, juntament amb imatges i altres missatges animant les persones joves a dedicar una part del seu temps lliure a fer tasques de voluntariat a la ciutat.

La regidora de Qualitat Democràtica, Ona Martínez, ha explicat que «amb aquesta campanya, l'Ajuntament vol augmentar el nombre de persones voluntàries joves a les entitats i associacions de la ciutat, però també fer visible el voluntariat jove que ja existeix i agrair la tasca que fan. Ho veiem cada dia al teixit associatiu de la nostra ciutat i ho hem vist arran de la pandèmia, quan s'han creat xarxes de suport ciutadà en molts barris, sovint amb moltes persones joves, que són tot un exemple d'implicació i solidaritat». Martínez ha afegit que «es tracta justament de crear una xarxa de suport i participació molt més àmplia amb l'objectiu de poder reforçar les entitats i, per tant, el gran retorn social que generen per a la ciutat. Incrementar el nombre de voluntaris i voluntàries significa, en definitiva, contribuir a fer de Terrassa una ciutat més solidària, més justa i més equitativa».

La campanya de sensibilització l'ha desenvolupat el servei de Qualitat Democràtica amb la col•laboració dels serveis de Comunicació, Joventut, Educació i de la Taula del Voluntariat de Terrassa, que aplega al voltant de 15 entitats, majoritàriament de l'àmbit social, i que també difondran la campanya a les xarxes. De fet, la iniciativa d'aquesta campanya va sorgir del treball conjunt de l'Ajuntament i la Taula d'Entitats. La campanya s'havia de dur a terme durant el 2020, però la Covid-19, que ha tingut un gran impacte en l'àmbit del voluntariat, ha retardat el desenvolupament del projecte.

La Taula d'Entitats del Voluntariat de Terrassa (https://www.terrassa.cat/taula-d-entitats-del-voluntariat) és un òrgan obert de participació, la principal funció del qual és donar suport i visibilitat al treball de la ciutadania i de les entitats que actuen en l'àmbit del voluntariat, així com col·laborar en els principals eixos, projectes i campanyes del Punt del Voluntariat de Terrassa

Reobertura presencial del Punt del Voluntariat

L'arrencada de la campanya coincideix amb la recuperació de l'activitat presencial al Punt del Voluntariat, ubicat a l'atri de l'Ajuntament de Terrassa. Des del març de 2020, aquest servei ha prestat atenció telemàtica per la situació sanitària. Aquesta setmana, però, el Punt del Voluntariat ha tornat a funcionar presencialment amb el seu horari habitual (dimarts i dijous de 10 a 13 h i dimecres de 16 a 19 h). D'aquesta manera, qualsevol jove que, animat per la campanya, decideixi iniciar-se al món del voluntariat, podrà adreçar-se a aquest espai per a rebre més informació i assessorament.