L'Ajuntament de Terrassa llança un repte per incentivar i sensibilitzar les empreses en Responsabilitat Social Corporativa

El consistori treballarà amb vuit empreses de la ciutat una nova metodologia per treballar un projecte que millori la qualitat de vida de les persones

Presentació projecte RSCEl tinent d'alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, Manuel Giménez, ha donat la benvinguda avui a l'acte de presentació del projecte pilot "Responsabilitat Social Corporativa: El Repte". Enguany el repte que es planteja és el de trobar solucions als problemes de la gent gran de més de 80 anys que viu sola a casa, un col·lectiu cada vegada més majoritari. El tinent d'alcalde considera que "aquest projecte ens ha de permetre caminar cap al binomi societat – empresa, per tal d'anar creant una marca en l'ideari col·lectiu al voltant de les empreses socialment responsables; creiem en el potencial de les empreses del territori i creiem molt en el talent que hi tenen associades".

L'acte, que ha tingut lloc a la sala d'actes de l'Ateneu Terrassenc, ha comptat amb la conferència marc de l'expert en innovació social, Xavier Marcet, el qual ha dibuixat un escenari, des de la seva experiència, de cap a on apunten les empreses innovadores en l'àmbit de la responsabilitat social i l'ètica empresarial. Tot seguit, en Ricard Valls, soci director de la consultora Zohar, ha explicat la metodologia de treball a seguir a partir d'ara amb les vuit empreses participants en el projecte.

A Terrassa, actualment hi ha 11.624 persones majors de 80 anys, de les quals, 3.724 viuen soles. És per aquest motiu que, des de l'Ajuntament de Terrassa i com a una de les accions prioritàries del Pla de Mandat, s'ha plantejat incentivar les empreses perquè tinguin en la responsabilitat social un referent de la seva activitat i un puntal del seu caràcter corporatiu.

El projecte "Responsabilitat Social Corporativa: El Repte", que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, té tres àmbits d'actuació:

  1. Sensibilització mitjançant el treball d'un repte, el qual enguany està adreçat a trobar solucions als problemes de la gent gran de més de 80 anys que viuen soles, a través d'un grup pilot d'empreses, tot obtenint un model metodològic que pugui ser replicable a altres territoris.
  2. Treball amb el personal tècnic especialista en creació d'empreses del territori a través de sessions formatives per a millorar el coneixement i la Responsabilitat Social Corporativa des del punt de vista de l'assessorament a l'hora de crear una empresa o d'acompanyament en la seva consolidació i creixement.
  3. Treball dins de la pròpia administració pública local, atès que la Responsabilitat Social Corporativa no és només una política per implementar en el teixit empresarial. L'administració local també ha d'incorporar-la en les seves polítiques de compra pública i ha de poder instar les empreses de nova creació o en acceleració a què la implementin, ja que les seves accions revertiran en el municipi i, per tant, en la societat en general.

Amb l'acte d'aquest matí, s'ha donat el tret de sortida oficial al conjunt de les accions emmarcades dins d'aquest projecte.