L'Ajuntament de Terrassa organitza diferents activitats per commemorar el Dia Internacional dels Museus

La ciutat també se suma a la Nit dels Museus el dissabte 18 de maig amb una actuació musical a la Casa Alegre de Sagrera

Dia Internacional dels MuseusAmb l'objectiu de divulgar el patrimoni museístic de Terrassa i apropar-lo a la ciutadania, el Museu de Terrassa s'adhereix un any més al Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig, programant activitats per donar a conèixer el patrimoni local.

El cap de setmana del 18 i 19 de maig es faran jornades de portes obertes a la Casa Alegre de Sagrera, on les persones visitants podran fer un repàs a la trajectòria del piano històric Blüthner, a través de dos plafons explicatius. L'horari és dissabte de 10 a 13 h i de 16 a 20 h i diumenge, d'11 a 14 h. També s'han programat jornades de portes obertes al Castell Cartoixa de Vallparadís i a la Seu d'Ègara, dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i diumenge, d'11 a 14 h.

En el cas del Castell Cartoixa, es podrà visitar l'Exposició "Dona i artista. La col·lecció del Museu de Terrassa" i el dissabte 18 de maig, a les 19 h, i dins del cicle de conferències "Dona i artista. 150 anys de producció artística femenina a Terrassa", es presentarà el catàleg en format digital de l'exposició i es farà una visita comentada de la mostra.

A més, el Museu de Terrassa mostra cada any de forma destacada una peça del seu fons en el marc del Dia Internacional dels Museus, amb el títol "La Joia del Museu".

Enguany, l'objecte escollit és "Campana (1.638)" que s'instal·larà al Castell Cartoixa de Vallparadís. S'ha preparat informació sobre la història d'aquesta peça i les persones interessades podran endur-se una fitxa explicativa sobre aquest element. La mostra es podrà veure des d'avui, 15 de maig, fins al 16 de juny. L'horari és de dimecres a dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i diumenge, d'11 a 14 h.

El Dia Internacional dels Museus se celebra arreu del món des del 1977. Organitzat pel Consell Internacional dels Museus (ICOM) hi participen cada any desenes de milers de museus de prop de 157 països. En aquesta 42a edició s'ha triat el lema "Els museus com a centres culturals: el futur de la tradició" amb la intenció de posar en valor el paper que desenvolupen els museus com a actors actius de les seves comunitats.

La Nit dels Museus a la Casa Alegre de Sagrera

Una de les activitats que complementa la celebració del Dia Internacional dels Museus és la Nit dels Museus. Una iniciativa promoguda pel Consell d'Europa i que aquest any tindrà lloc el dissabte 18 de maig.

Durant aquesta nit, un gran nombre de museus de Catalunya obriran les portes més enllà de la mitjanit amb diverses propostes lúdico-culturals.

La Nit dels Museus, que cada any compta amb la participació de més de tres mil museus de quaranta països, vol facilitar la visita a aquests equipaments fora dels seus horaris habituals i atreure nous públics.

Aquest any, a Terrassa l'escenari de la celebració serà la Casa Alegre de Sagrera. El dissabte 18 de maig a les 10 de la nit s'ha programat el concert "Quan la cançó francesa es troba amb el jazz manouche", a càrrec de Gipsy NUR Project. Un conjunt format per Núria Jaouen (piano i veu), Oriol Barberà (guitarra) i Ignasi Revetlle (contrabaix). Una actuació amb la que el públic tindrà l'oportunitat d'escoltar en directe el so de l'històric piano Blüthner i que combinarà cançons franceses i temes propis del primer disc de la formació, "Rencontres", per viatjar al París dels anys 1950 a través de la música i en un entorn privilegiat com el de la Casa Alegre de Sagrera.