L'Ajuntament de Terrassa organitza tallers d'economia circular per reduir costos i impactes ambientals

Les accions van adreçades a les empreses i indústries del territori

Foment de Terrassa

La regidoria d'Indústria i Promoció del Sòl Industrial de l'Ajuntament organitza durant aquest mes de novembre tres tallers adreçats a les empreses que vulguin reduir costos aprofitant al màxim els recursos disponibles interactuant entre elles. Les accions s'emmarquen dins del Projecte estratègic d'economia circular i simbiosi industrial de Terrassa que pretén fomentar la competitivitat de les empreses terrassenques promovent accions de col·laboració i de simbiosi industrial que impliquin un estalvi econòmic a la vegada que redueixin el seu impacte ambiental.

Segons el tinent d'alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, Miquel Sàmper: "amb aquestes accions, l'Ajuntament de Terrassa vol explorar les possibles sinergies que poden donar-se entre empreses que estan pròximes entre sí i fer de nexe perquè es creïn oportunitats de negoci, de reducció de costos i d'augment dels beneficis o compres conjuntes per abaratir costos i, sobretot, major cohesió social i empresarial als polígons industrials."

Els tallers previstos són els següents:

  • Taller 1: "Tancant cercles: com convertir un residu en un recurs"

Tindrà lloc el 15 de novembre a a les 15.30 h a l'edifici de Foment de Terrassa. Es dirigeix a les empreses interessades en trobar solucions innovadores per a la gestió dels residus. S'explicaran les condicions tècniques i normatives per a l'aprofitament de residus i subproductes, així com per a la recollida i gestió compartida de residus.

  • Taller 2: "Compra agregada de serveis energètics"

Tindrà lloc el 22 de novembre a les 15.30 h a l'Edifici de Foment de Terrassa. S'adreça a les empreses del municipi de Terrassa interessades en la compra agregada d'energia. S'informarà sobre els requisits i avantatges d'aquesta modalitat de compra i s'identificaran les empreses interessades en col·laborar-hi.

  • Taller 3: "Compartir recursos per estalviar costos"

Tindrà lloc el 29 de novembre a les 15.30 h a l'Edifici de Foment de Terrassa. Va adreçat a les empreses del municipi de Terrassa interessades en compartir recursos (espais i serveis) per estalviar costos. Durant el taller es presentaran diferents opcions per compartir espais d'emmagatzematge, aules de formació o laboratoris i serveis de vigilància, càtering, neteja o manteniment de les empreses. També s'iniciarà el procés de col·laboració entre les empreses assistents.

Les empreses que vulguin participar en aquest tallers gratuïts poden enviar un correu electrònic a promocio.industrial@terrassa.cat. Atesa la limitació de places, les inscripcions s'acceptaran per rigorós ordre de petició.