L'Ajuntament de Terrassa organitza una jornada sobre les dones amb capacitats diverses en l'àmbit professional i social

La jornada s'emmarca en la commemoració del Dia internacional de les persones amb discapacitats

L'Ajuntament de Terrassa organitza el proper 5 de desembre la jornada "Dones diverses... com a creadores", amb l'objectiu de posar en valor les aportacions de les dones amb capacitats diverses en diferents àmbits professionals i socials, i contribuir a la seva visibilització a la resta de ciutadania i col·lectius professionals. La jornada, organitzada per l'Ajuntament de Terrassa amb el suport de la fundació ECOM, s'emmarca en la commemoració del Dia internacional de les persones amb capacitats diverses (3 de desembre).

A través de diferents taules rodones, conferències i tallers, la jornada del dia 5 posarà en valor les aportacions socials, professionals i culturals més rellevants de dones amb capacitats diverses de Terrassa i d'arreu de Catalunya, amb l'objectiu de reconèixer les dones com a creadores actives i difondre experiències inspiradores i de referència per a més dones de la ciutat. La jornada tindrà lloc a la Fundació Goel (av. de Béjar, 299) de 9 a 14.15 h. La regidora de Capacitats Diverses, Lluïsa Melgares, donarà la benvinguda a les persones assistents i tot seguit hi haurà la conferència "Ser Dona, fer de dona i arribar a ser dona", a càrrec de Laura Vidaña, terapeuta ocupacional de l'EUIT, i Montserrat Pulido, qui complementarà la xerrada exposant la seva pròpia experiència vital. A continuació hi haurà una taula rodona amb el títol "Dones diverses, aportacions diverses", en què participaran la nedadora paralímpica Sarai Gascón; la pintora Kelly Arrontes; Marta i Maria Lluïsa Magaña, coautores del llibre "La Xocolatina"; Gemma Roig, treballadora del sector serveis i actriu amateur; i la logopeda i escriptora Pepita Cedillo. La jornada inclourà també tallers de diferents disciplines impartits per dones.

Podeu consultar el programa complet a https://www.terrassa.cat/jornada-dones-diverses

 

Activitats al carrer

També dins la commemoració del Dia internacional de les persones amb capacitats diverses, aquest diumenge la plaça del primer de maig acollirà una jornada d'activitats lúdiques i de sensibilització per a totes les edats, amb el títol «Juntes Trenquem Barreres». La jornada, organitzada per Ajuntament i entitats de la Taula local de Capacitats Diverses i Accessibilitat, inclourà, entre altres, un circuit sensorial i un en cadira de rodes, tallers de circ, de teatre, de castellers o de sardanes, una desfilada de moda inclusiva i una batucada. També acollirà la lectura del manifest del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat 2019, enguany a càrrec de ciutadans i ciutadanes en primera persona amb diferents tipus de discapacitats.

 

Acte institucional

Coincidint amb la data oficial de commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el dimarts 3 de desembre tindrà lloc un acte institucional, a partir de les 18.30 h a l'atri de l'Ajuntament. L'acte inclourà un parlament de la tinenta d'alcalde i regidora de Capacitats Diverses, Lluïsa Melgares, la lectura del manifest i el monòleg "Posa un discapacitat a la teva vida", a càrrec del jove comunicador i monologuista Marc Buxaderas. La façana de l'Ajuntament s'il·luminarà de color taronja com a gest simbòlic per visibilitzar la diversitat de la ciutat.

Més informació a https://www.terrassa.cat/dia-internacional-discapacitat-2019