L'Ajuntament de Terrassa organitza una jornada sobre noves tecnologies aplicades a la salut

El Hack&Health 2018 s'adreça a persones emprenedores i busca aportar solucions dirigides a millorar la qualitat de vida de la ciutadania

Hack&HealthL'Ajuntament de Terrassa, en el marc de les iniciatives vinculades al Parc Científic i Tecnològic Orbital.40, organitza la tercera edició del Hack&Health, una hackathon de big data especialitzada en salut, dirigida a totes aquelles persones amb iniciativa, creatives, emprenedores i que estiguin interessades en aportar solucions dirigides a millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Les inscripcions es podran fer fins al dia 6 de novembre.

Es tracta de la tercera edició d'un certamen amb el que l'Ajuntament reforça i potencia la seva aposta pel desenvolupament de projectes innovadors i contribueix a incentivar que les persones emprenedores trobin espais per presentar i desenvolupar els seus projectes. Aquest esdeveniment va dirigit al públic en general, però especialment adreçat a persones emprenedores, innovadores, estudiants, enginyers, programadors, dissenyadors gràfics o professionals de la salut.

Aquesta tercera edició del Hack&Health estarà dividida en dues fases diferenciades. La primera serà un webinar, seminari impartit en línia, que se celebra avui a les 16 h i que es podrà seguir via streaming (https://zoom.us/j/993238132). L'objectiu de la sessió, que tindrà lloc a l'edifici històric de l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) és proposar els reptes sobre els quals els equips participants hauran de trobar solució durant la celebració del hackathon, oferir informació sobre els aspectes tècnics de l'esdeveniment, així com explicar les fonts de dades a utilitzar i les eines disponibles per treballar.

La segona fase del Hack&Health 2018 es durà a terme els dies 9 i 10 de novembre a les instal·lacions de l'ESEIAAT, on s'impartiran diversos tallers tècnics i debats oberts amb l'objectiu d'aconseguir, al final del certamen, una aplicació capaç de resoldre un dels tres reptes proposats.

Un jurat format per persones expertes en l'àmbit tecnològic, valorarà les propostes dels equips participants i lliuraran tres premis als projectes guanyadors: una estança a la incubadora KauTic40, on el projecte guanyador tindrà accés a espai, formació i assessorament empresarial per desenvolupar la seva iniciativa; unes sessions de Mentoria Tecnològica i de Negoci; i una consultoria de ConnecThink Innovation SL per poder presentar el projecte al programa europeu Horitzó 2020, destinat al finançament d'iniciatives d'investigació i innovació en diferents àrees. El projecte guanyador s'escollirà mitjançant la votació d'un jurat d'experts i la de tots els assistents al certamen.

El Hack&Health 2018 està organitzat per l'Ajuntament de Terrassa i compta amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el Ministerio de Empleo y Seguridad Social, ConnecThink Innovation SL, el Consorci Sanitari de Terrassa, Semcat, IN2, Ricoh i Nostrum.