L'Ajuntament de Terrassa posa en marxa un cicle de formació per invertir en startups

Les sessions formatives subvencionades al 100% es duran a terme del 23 de febrer al 6 d'abril

Sessions formatives per aprendre a invertir en startupsL'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei d'Innovació, posa en marxa un cicle de sessions formatives al voltant dels aspectes operatius, legals i financers de la inversió en startups. Aquest cicle forma part del programa ‘Projectes de Valor per Terrassa' (ValorTRS), un projecte que facilita la cerca de finançament privat i la col·laboració amb empreses a projectes innovadors d'alt impacte social o medi ambiental i arrelats al territori. El programa fomenta la participació d'empreses, organitzacions o particulars que vulguin oferir inversió vinculada a la inversió d'impacte i filantròpica.

Aquestes formacions s'han programat per donar resposta al creixement considerable que està experimentant la inversió en startups, així com la proliferació de plataformes que donen a conèixer nous projectes empresarials a un públic cada vegada més ampli interessat a buscar oportunitats d'inversió. Així doncs, el cicle està pensat per familiaritzar les persones interessades, des de les empreses o com a particulars, amb els conceptes més importants i les millors pràctiques que cal tenir en compte a l'hora d'analitzar, negociar i formalitzar aquest tipus d'inversió, ja que aquesta comporta riscos i la seva operativa té aspectes legals i financers que poden generar dubtes, especialment en aquelles persones que no dominen aquests àmbits.

Aquest cicle de sessions presencials, que es durà a terme entre el 23 de febrer i el 6 d'abril, consisteix en sis sessions teòric-pràctiques conduïdes per especialistes de Delvy, una assessoria jurídica i financera especialitzada en startups i empreses innovadores. El cicle finalitzarà amb una setena sessió en que les persones participants podran simular la negociació d'una ronda d'inversió posant en pràctica els coneixements adquirits.

Per al regidor d'Innovació, Pep Forn, "el ‘Projectes de Valor per Terrassa' és una iniciativa que busca  models de negoci que aportin valor social, des de la perspectiva mediambiental i de benestar social. És un projecte que dona resposta a diferents ODS i que treballa per a una promoció econòmica creadora de valor i impacte social. Entenem que un aspecte bàsic per a rendibilitzar exitosament el programa és abordar un aspecte fonamental i bàsic: el de l'obtenció de finançament. I per aconseguir-lo necessitem també un coneixement profund i nítid des de la perspectiva de la inversió. Aquesta ‘Aula d'Inversió' té per objectiu precisament això: veure les característiques, singularitats i beneficis d'invertir en start-ups vinculades  a ‘Projectes de Valor per Terrassa'".

Aquesta formació està 100% subvencionada i dona la possibilitat d'assistir, prèvia inscripció, a cadascuna de les sessions monogràfiques de manera individual. Les persones interessades poden inscriure's a través del següent enllaç.

Per a més informació, es pot consultar el programa de sessions a la web o posar-se en contacte amb [email protected].