L'Ajuntament de Terrassa rep el Premi ARC 2016 a la millor programació musical de Festa Major

L'alcalde, Jordi Ballart, ha assistit a la recepció als guanyadors que ha ofert el president de la Generalitat, Carles Puigdemont

Foto: Rubén Moreno - Generalitat de CatalunyaL'Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) ha reconegut l'oferta musical de la Festa Major de Terrassa 2016 com la millor programació de l'any. Els Premis ARC 2016 es van lliurar dilluns en una gala celebrada a la Sala Barts de Barcelona. En total, 17 guardons han reconegut la feina de músics, programadors, sales de concerts i altres professionals del sector. El tinent d'alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, va ser l'encarregat dilluns de recollir el premi en representació de l'Ajuntament, i l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, d'assistir a la recepció als guanyadors dels Premis ARC 2016 del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al Palau de la Generalitat.

El premi a la programació de la Festa Major de Terrassa de 2016 respon a la qualitat i la diversitat de la programació ofertada, en la que els músics i artistes locals han tingut enguany un pes molt destacat, protagonitzant el 66% de les prop del centenar d'actuacions programades. L'alcalde ha destacat aquesta ferma aposta per la música local, i ha afirmat que la programació "es dissenya cada any amb l'objectiu de què tots els ciutadans trobin algun concert del seu gust en aquests dies, i és una gran satisfacció comprovar l'èxit que aquesta programació té a nivell ciutadà. Per tant, el Premi ARC ens referma en la voluntat de l'Ajuntament de Terrassa de treballar per configurar una programació de Festa Major àmplia, variada, de qualitat, oberta a tothom i on cadascú pugui trobar el seu espai".

La programació musical de la Festa Major de Terrassa, que enguany competia pel premi amb les programacions de ciutats com Roses, Tàrrega i Vilaseca, ha guanyat un reconeixement que en les dues anteriors edicions va recaure en les Fires de Sant Narcís de Girona (2014) i les Santes de Mataró (2015). L'elecció del guanyador s'ha dut a terme mitjançant la votació dels associats d'ARC i entre un jurat expert en cada una de les categories premiades.

Entre els noms més reconeguts del programa de la Festa Major hi havia José Luis Perales, Edurne, la Nova Trinca o la Salseta del Poble Sec, a més d'una nombrosa representació de l'escena musical local, encapçalada per noms com els de Doctor Prats, Sense Sal o Gemma Humet, artistes locals de prestigi que s'han fet un lloc al panorama musical català. A aquesta amplia oferta musical cal sumar també la programació d'espais com la plaça Didó, el Vapor Ventalló o el Jove, reservats a l'oferta musical més punyent i innovadora.

L'Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya, ARC, va néixer l'any 1976 i compta actualment amb 80  empreses associades al voltant de la indústria musical.