L'Ajuntament dedica 160.000 euros als ajuts a la igualtat d'oportunitats educatives

Prop d'un centenar de centres podran optar als ajuts

Ajuts igualtat oportunitats educativesL'Ajuntament de Terrassa, a través dels serveis d'Educació, ha obert la convocatòria dels ajuts a la igualtat d'oportunitats educatives per al curs 2022-23. La convocatòria s'adreça als centres de segon cicle d'educació infantil, primària i secundària (és a dir, de 3 a 17 anys) públics i concertats, i també a les escoles concertades d'educació especial. A més, s'inclouen a la convocatòria les escoles d'infantil i primària públiques d'altres municipis amb alumnat resident a Terrassa (Roc Blanc de Viladecavalls i Pilarín Bayés de Sant Quirze del Vallès). En total, prop d'un centenar de centres.

La dotació econòmica serà de 160.000 euros. Per tercer any consecutiu, els ajuts es distribuiran entre els centres que presentin sol·licitud de manera proporcional al percentatge d'alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu per raons socioeconòmiques i culturals que hi hagi a cada centre. La regidora d'Educació, Teresa Ciurana, ha recordat que «aquests ajuts són una més de les diferents eines a  l'abast de l'Ajuntament per lluitar contra la segregació escolar. Es tracta d'aportar un extra als centres que més recursos necessiten, per ajudar-los a fer front a la dificultat afegida que representa un major percentatge d'alumnat nouvingut o vulnerable», ha explicat.  

Les escoles poden tramitar la sol·licitud dels ajuts fins al 3 d'octubre. La sol·licitud l'ha d'aprovar i signar el Consell Escolar del centre.

Amb aquests ajuts, el Govern municipal vol avançar en la seva estratègia per a augmentar l'èxit educatiu a la ciutat, basada en una escolarització equilibrada i en el foment de les oportunitats educatives dins i fora de l'horari escolar.