L'Ajuntament distribueix mascaretes adaptades per a persones sordes i pantalles per a infants amb dificultats per a portar mascaretes

A partir de demà es reobre al públic l'Oficina de Mobilitat, que estava tancada des del passat 13 de març

ComunicatL'Ajuntament de Terrassa inicia avui el repartiment de mascaretes adaptades per a persones sordes i per a infants amb autisme, entre d'altres. Amb l'inici de la desescalada i la millora progressiva de la situació sanitària, la població comença a poder sortir al carrer, el que ha propiciat la utilització generalitzada de mascaretes entre la ciutadania. La gran majoria de mascaretes, però, són poc accessibles i presenten dificultats en la comunicació per a un grup de persones amb diversitat funcional. Principalment, les mascaretes dificulten que les persones sordes puguin llegir els llavis quan es comuniquen, i per altra banda, pot produir sensació d'incomoditat o angoixa en infants amb autisme o altres trastorns. 

Per aquests motius, des de l'Ajuntament s'ha proposat la confecció de mascaretes adaptades per a persones sordes i per a aquests infants. Gràcies a la xarxa Mascaretes Solidàries, que ha comptat amb la col·laboració de 3D Printers i la impremta Corominas Digital, s'han elaborat mascaretes adaptades (amb finestreta) i pantalles transparents per a persones sordes, familiars d'aquests, amics o intèrprets. A més, també s'han adaptat pantalles protectores amb motius diversos (superheroi, superheroïna, motius infantils,...), per als nens i nenes que tenen dificultats per dur posada una mascareta estàndard. 

Des d'avui i ens els propers dies, s'iniciaria el repartiment entre totes aquelles persones que fins al dia d'avui l'Ajuntament, en col·laboració amb les entitats de persones sordes de la ciutat i de Catalunya, té constància que viuen a la ciutat. També es faran arribar mascaretes a aquelles entitats que ho sol·licitin i que treballin amb infants amb diferents trastorns de conducta. A més, per tal d'arribar al màxim de població potencial possible, s'ha elaborat un vídeo informatiu que es farà córrer a través de les xarxes socials municipals, a més d'entitats socials vinculades. Per poder disposar de mascaretes d'aquest tipus, qui ho necessiti ho pot fer també a través del correu electrònic oficina.capacitats[email protected], o a través del telèfon 638 161 104. 

El Govern municipal agraeix totes les aportacions, vinguin d'on vinguin, i també les apostes empresarials innovadores per sortir de la crisi: Mascarillas Solidarias, Seat, Confecciones Corvi (amb una línia solidària i una comercial), Mediamarkt, Església Mormona, ANC Terrassa... Des de l'Ajuntament s'han facilitat materials o es cobrirà algunes de les despeses de materials per a la fabricació d'elements de protecció en el cas d'entitats o xarxes solidàries. Tot i això, no hi ha res que pugui compensar l'esforç i la generositat que hi està posant molta gent de la ciutat en la voluntat compartida de protegir a tota la ciutadania. 

L'Oficina de Mobilitat es reobrirà al públic demà dijous

El local situat al carrer Iscle Soler número 9 recuperarà la seva activitat mantenint l'horari habitual a partir de demà dijous 14 de maig. L'Oficina de Mobilitat es va tancar al públic el passat 13 de març, degut a les indicacions vinculades a la declaració de l'estat d'alarma per part del govern central. Durant aquests temps, s'ha mantingut en servei la màquina expenedora de bitllets situada a la façana del local, així com l'atenció telefònica.  

Amb l'inici de la desescalada, l'empresa TMESA ha decidit reobrir l'Oficina en el seu horari habitual, de dilluns a divendres no festius de 8:30 a 13:30 i de 15:30 a 18h.  D'acord amb les instruccions rebudes, el local s'ha adequat amb un seguit de mesures preventives per garantir tant la salut dels treballadors i treballadores del servei com la de la ciutadania. En aquest sentit, s'han  instal·lat mampares transparents per evitar el contacte directe entre les persones empleades i el públic. A més, s'ha fixat en 3 persones l'aforament màxim del local i la ciutadania disposarà de gel hidroalcohòlic en el mostrador per a netejar-se les mans.

A l'entrada de l'Oficina s'hi col·locarà un cartell informatiu on s'explica que es recomana l'ús de mascaretes i les mesures de seguretat aplicades. A més, es demanarà preferiblement el pagament amb targeta i es recordarà la normativa de mantenir la distància física entre persones.