L'Ajuntament donarà compliment a la resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic sobre el servei de menjadors escolars

El procés estava aturat per dos recursos interposats fa un any i mig

L'Ajuntament de Terrassa prendrà en consideració la resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic (TCCSP) i farà una nova proposta d'adjudicació del servei de menjadors escolars a l'empresa Mediterránea de Cátering. La previsió és que l'empresa es faci càrrec del servei a partir del setembre. D'aquesta manera es desbloqueja el procés de licitació, que estava aturat des de l'estiu del 2021 arran la interposició de dos recursos.

La tinenta d'alcalde de Cicles de la Vida i regidora d'Educació, Teresa Ciurana, va explicar ahir a la tarda a la Comissió de Menjadors la resolució judicial i les seves conseqüències. La regidora s'ha mostrat satisfeta pel fet de poder finalitzar la licitació: «Els recursos presentats per les empreses han allargat excessivament el procés i han perjudicat els interessos de tota la comunitat educativa, però per fi podrem adjudicar el servei amb les noves condicions, que són fruit del consens i que han de millorar el servei de menjador en tots els sentits: qualitat alimentària, oferta de menús, comunicació amb les famílies i, en general, tota la gestió del servei». La regidora ha recordat que el nou contracte eleva el nivell d'exigència en diferents aspectes «i ens permet desencallar un servei que ha de ser qualitat i adient per als infants de la ciutat, alhora que permet seguir treballant i estudiant les possibilitats per què l'Ajuntament assumeixi en un futur la competència». Entre altres millores, el 20% de les matèries primeres han de ser aliments de producció ecològica i de proximitat i l'adjudicatària ha de poder donar varietat d'opcions de menú a les famílies que ho sol·licitin.

L'empresa haurà de dur a terme també una gestió adequada del temps lliure dels infants que vagi en consonància amb el projecte educatiu de cada escola, en la línia Educació 360.

El Govern Municipal va adjudicar inicialment el servei de menjadors a la Fundació Catalana de l'Esplai el juliol del 2021, després de desestimar l'oferta de l'actual adjudicatària, SEHRS, entenent que presentava una oferta temerària. La mesa de contractació va desestimar també l'oferta de Mediterránea perquè no va presentar tota la documentació requerida. Totes dues empreses van presentar recursos al TCCSP, el procés de licitació va quedar aturat i el consistori va haver de donar continuïtat al contracte amb SEHRS.

La resolució del tribunal, comunicada el 10 de febrer a l'Ajuntament, desestima el recurs de SEHRS, mentre que considera que el defecte de forma de Mediterránea de Cátering no era raó suficient per excloure-la del procés. Per aquest motiu, i tenint en compte que l'empresa va obtenir millor puntuació que la Fundació Catalana de l'Esplai, l'Ajuntament farà una nova proposta d'adjudicació a Mediterránea de Cátering, que haurà de completar la tramitació necessària per finalitzar la licitació.

La nova adjudicatària assumirà la gestió dels menjadors amb l'inici del curs 2023-2024, un cop finalitzi el contracte amb SEHRS. El nou contracte especifica que Mediterránea ha d'integrar totes les persones que treballen per a SERHS als menjadors de Terrassa, amb les mateixes condicions laborals. Els Serveis d'Educació monitoritzaran la prestació del servei i destinaran personal a fer inspeccions aleatòries als menjadors per assegurar la qualitat necessària.