L'Ajuntament exigeix a Mediterrània de Càtering el compliment dels requisits i criteris establerts al contracte de gestió dels menjadors escolars

L'equip de Govern i l'empresa s'han reunit avui d'urgència per fer seguiment de les condicions establertes en el plec de clàusules de la concessió

Logo comunicat de PremsaL'equip de Govern de l'Ajuntament de Terrassa s'ha reunit avui amb els responsables de Mediterrània de Càtering, empresa concessionària del servei de menjador escolar, per fer seguiment del compliment dels criteris i requisits establerts en el plec de clàusules del contracte.

Aquesta reunió s'ha realitzat amb caràcter urgent després de les alertes rebudes arran de la posada en funcionament del servei amb l'inici del curs escolar. L'Ajuntament ha traslladat a l'empresa la insatisfacció generada arrel de les crítiques rebudes i ha manifestat que s'aplicaran els mecanismes legals de seguiment de l'acompliment del contracte.

En referència  als menús, en aquest contracte es recullen els requisits i criteris en relació a l'alimentació, en que es reprodueixen les recomanacions de la "Guia per a les famílies i escoles en alimentació saludable en l'etapa escolar" de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, i el document "Criteris alimentaris per a la contractació de la gestió del menjador dels centres educatius" de l'Agència de Salut Pública i del Programa de Revisió de Menús escolars (PReME).

Durant la reunió, l'Ajuntament ha insistit en el fet que la confecció dels menús diaris ha de complir les recomanacions sobre l'aportació calòrica, altres característiques nutricionals exigibles i garanties higièniques i sanitàries dels aliments, fixant les quantitats, varietats i pes d'articles alimentaris necessaris per a la seva confecció (primer plat, segon plat, guarnició, postres pa i aigua).

D'altra banda, s'ha donat especial importància al fet de garantir la correcta gestió de la documentació facilitada per les famílies en relació als menús especials per malalties i/o intoleràncies alimentàries. L'Ajuntament també ha incidit en l'obligació de complir les ràtios de monitoratge establertes en el mateix contracte i de garantir els drets en les condicions laborals del personal contractat al servei.

La Comissió de Menjadors del Consell Escolar Municipal del proper dia 9 d'octubre treballarà i acabarà de concretar les propostes per tal de verificar i assegurar el correcte compliment del que està establert en el Plec de Clàusules del contracte.