L'Ajuntament i el CST faran testos serològics a personal de l'atenció domiciliària, de l'àmbit de l'esport i d'entitats de capacitats diverses

L'alcalde ha exposat a la Consellera de Salut aquesta i altres mesures impulsades des de la ciutat per fer front a la Covid-19

Reunió de l'alcalde Jordi Ballart amb la consellera de Salut, Alba VergèsA partir de dimarts s'habilitarà un espai a la zona d'aparcament de l'Hospital de Terrassa per fer 3.760 testos serològics a col·lectius determinats de la ciutat, que per la seva condició o pel desenvolupament de la seva activitat, poden ser vulnerables o estar exposats al contagi de la Covid-19. És una acció impulsada de manera conjunta entre l'Ajuntament de Terrasa, el Departament de Salut i el Consorci Sanitari de Terrassa. S'oferirà la possibilitat de realitzar testos per conèixer l'estat serològic en relació al virus de la Sars-Cov-2 per ser persones que estan en contacte amb joves o amb aquelles amb major vulnerabilitat pel que fa a la infecció del virus.

Així, entrenadors i entrenadores, monitors i monitores esportius i de lleure; educadors i educadores, monitors i monitores, i personal de suport dels centres especial de treball i entitats que treballen amb persones amb capacitats diverses; així com al personal del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD), de la ciutat, podran sotmetre's a la prova. El sistema per poder accedir a la prova serà mitjançant la sol•licitud de cita prèvia, després de la carta informativa que rebran aquestes entitats i associacions amb la informació per acollir-se a fer les proves. 

Els testos consisteixen en la determinació de la IgG i la IgM, a partir d'una gota de sang, que s'obté de forma molt senzilla i no invasiva. Els indicadors obtinguts serveixen per determinar si una persona ha estat en contacte amb el virus en el passat i, per tant, ha generat anticossos (IgG), o si pot estar en una fase activa de la infecció (IgM). Aquesta informació serà de gran utilitat tant per conèixer les persones que poden haver generat anticossos com, sobretot per detectar possibles casos d'infecció asimptomàtics i que poden suposar una dispersió del viurs entre la comunitat.

En funció del resultat del test serològic, que s'obtindrà en 10 minuts, els mateixos professionals sanitaris del Consorci Sanitari de Terrassa determinaran la necessitat de realitzar una prova PCR en el mateix moment per confirmar el resultat. Aquesta campanya s'ha pogut organitzar gràcies a la donació dels 3.760 tests serològics donats a l'Ajuntament de Terrassa per part de l'empresa Hands Biomed-Skymedic.

L'Hospital de Terrassa ha habilitat aquest dispositiu per a que aquestes proves es puguin realitzar fora del centre sanitari i així no interferir en l'activitat diària del centre. S'han posat a disposició voluntaris de Creu Roja per a la gestió de tot el dispositiu. 

Reunió amb la consellera

Aquesta i altres qüestions han estat tractades en la reunió que han mantingut aquest migdia l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i la Consellera de Salut, Alba Vergés. La trobada ha servit també per mostrar la bona sintonia i cooperació entre l'Ajuntament i el Departament de Salut en totes aquelles accions conjuntes impulsades per a fer front a l'expansió i la propagació del coronavirus. 

A la reunió també s'han tractat altres temes com la campanya de vacunació contra la grip, que tal com s'havia sol·licitat, enguany es treballarà per a que es pugui fer fora dels Cap's de la ciutat, també per evitar aglomeracions de persones als centres assistencials, com a mesura també contra la Covid-19. En aquest sentit, l'alcalde ha posat a disposició del Departament, així com dels operadors sanitaris de la ciutat, centres cívics i equipaments municipals, per a poder realitzar aquesta campanya de la forma més segura possible per a la ciutadania de la ciutat.