L'Ajuntament i Leitat obren la segona convocatòria del programa Terrassa Health Impact per a empreses del sector salut

Set projectes tecnològics innovadors rebran suport per al seu desenvolupament

L'Ajuntament de Terrassa, a través del servei d'Innovació, i el Centre Tecnològic Leitat obren la segona convocatòria del programa Terrassa Health Impact, adreçat a empreses innovadores del sector salut de Terrassa, Matadepera, Viladecavalls, Rellinars, Ullastrell i Vacarisses. Amb aquesta iniciativa, set empreses gaudiran de serveis avançats d'acompanyament per a impulsar els seus projectes i fer-los arribar al mercat. El termini per presentar les sol·licituds és del 14 de març al 12 d'abril. El dia 4 de maig s'anunciarà quins son els projectes seleccionats.

El programa Terrassa Health Impact forma part de l'estratègia de ciutat de potenciar les dues especialitats competitives territorials, la salut i l'audiovisual, en el marc del Pla de la Innovació de Terrassa, i compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.

En aquest sentit, el regidor d'Innovació, Pep Forn, destaca que "la tecnologia acostuma a ser clau per a l'èxit empresarial, però de vegades una empresa pot no conèixer prou els recursos que la tecnologia ofereix, o no té accés a coneixements específics que poden ajudar a que una bona idea es converteixi en una realitat. El que fem des del servei d'Innovació és aportar aquest plus de la mà de persones i organitzacions expertes com Leitat, que poden representar l'empenta definitiva per arribar a la meta".

Formació grupal i suport personalitzat

Totes les empreses seleccionades gaudiran d'un paquet de formació grupal de 7,5 hores sobre disseny del model de negoci, més una càpsula de servei avançat personalitzat, d'acord amb les necessitats i l'estat del projecte. Les empreses podran escollir entre servei tecnològic i servei clínic. La càpsula tecnològica comportarà suport a nivell tecnològic en la preparació de proves de concepte, mentre que la càpsula clínica consisteix a donar suport a nivell clínic en la validació de la necessitat clínica i el flux clínic. Aquest suport es realitzarà en col·laboració amb professionals del sector de la salut.

Les empreses interessades trobaran més informació i el formulari d'inscripció a https://terrassainnovacio.cat/ca/terrassa-health-impact-2024/.