L'Ajuntament i l'EUNCET reflexionaran sobre les possibilitats de futur de Terrassa en una jornada amb la ciutadania

L'acte s'emmarca en el procés de redacció de la futura Agenda Urbana de Terrassa

L'Ajuntament de Terrassa organitza la jornada «Agenda Urbana: un horitzó estratègic per a la Terrassa de 2030», un acte obert a tota la ciutadania en el que es pretén reflexionar sobre les possibilitats de futur de la ciutat i fomentar la participació i debat ciutadà.

L'objectiu d'aquesta Jornada, organitzada per l'Ajuntament i l'EUNCET-UPC en el marc l'Agenda Urbana de Terrassa, és oferir a la ciutadania en general i entitats un conjunt de visions sobre diferents eixos i possibilitats de futur que té la ciutat de Terrassa en el context social i econòmic actual, i en relació al seu posicionament geogràfic metropolità i vallesà. La reflexió compartida, la participació i el debat ciutadà són fonamentals per al procés de redacció de la futura Agenda Urbana de Terrassa.

La jornada, que tindrà lloc el proper divendres 8 de juliol, de 9 h a 14 h, al Vapor Universitari de Terrassa (Carrer de Colom, 114), comptarà amb la presentació de la regidora de Presidència i Relacions Europees i Internacionals, Jennifer Ramírez, i s'estructurarà al voltant de quatre eixos:

  • Eix econòmic, a càrrec d'Enric Urreta; per posar en valor la necessitat de dinamitzar els motors econòmics locals, el paper dels Districtes Innovadors, l'experiència del 22@ a Barcelona, les lliçons apreses i la seva visió al respecte del futur de la ciutat.
  • Eix sostenible, a càrrec de Júlia Garcia, directora d'Economia Circular del Centre tecnològic Leitat; per presentar les estratègies vigents d'economia circular, innovació social i les ciutats sostenibles.
  • Eix urbanístic, presentat per Maria Sisternas, CEO de MediaUrban; sobre l'urbanisme del segle XXI.
  • Eix innovació econòmica local, a càrrec de Ninna Torres, presidenta del Cercle de Joves de la CECOT.

A més, la jornada també comptarà amb una cloenda per part de l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart.

D'altra banda, el consistori també organitzarà en les properes setmanes diferents tallers telemàtics en horari de matí i tarda, dirigits a la ciutadania i al personal municipal, per tal d'obrir el procés de l'Agenda Urbana, plantejar qüestions i recollir inquietuds i propostes, seguint amb l'experiència que ja es va iniciar l'any 2021. Concretament, la ciutadania hi podrà participar els proper divendres 8 de juliol, de 16 h a 17.30 h, i divendres 15 de juliol, de 12 h a 13.30 h. A més, a partir de dimarts vinent, 5 de juliol, s'obrirà un espai de participació a ParticipaTerrassa, a través d'una enquesta i de la difusió de documentació relacionada amb l'Agenda Urbana, per facilitar la participació de la ciutadania en la redacció del futur document.

L'Ajuntament de Terrassa treballa des de fa mesos en l'Agenda Urbana de la ciutat, una estratègia de futur que compta amb consens polític i que s'està desenvolupant a través d'un grup de treball tècnic i una Taula de Grups Municipals. L'Agenda Urbana és un instrument necessari perquè Terrassa pugui participar en projectes i fons europeus, al mateix temps que esdevé un espai de reflexió, diàleg i consens sobre les línies mestres del futur de la ciutat, per alinear-les amb els objectius globals de sostenibilitat i de progrés social i econòmic.