L'Ajuntament i la RFEH signen un conveni de col·laboració per consolidar Terrassa com a referent de l'hoquei estatal i internacional

L'acord, que recull mesures i actuacions entre el 2022 i el 2030, inclou millores a l'Estadi Municipal d'Hoquei Martí Colomer, així com l'organització de competicions nacionals i internacionals a la ciutat

Mundial Hoquei FemeníL'Ajuntament de Terrassa i la Real Federación Española de Hockey han signat un conveni de col·laboració amb l'objectiu de generar un llegat positiu per a la ciutat, per als clubs de la ciutat -Atlètic Terrassa, Club Egara, CD Terrassa i Línia 22 HC- i per a l'hoquei en general, després de la disputa de la Copa del Món.

Arran de l'exitosa organització de la competició, que es va celebrar a la ciutat des de l'1 al 17 de juliol, les parts implicades en l'acord han refermat la voluntat de continuar la feina realitzada amb el Mundial i reconèixer l'aposta per la ciutat, com a referent estatal i internacional de l'hoquei. En aquest sentit, s'ha signat un conveni amb una sèrie de mesures que recullen actuacions, des d'aquest any 2022 fins al 2030, que inclouen la millora de les instal·lacions de la ciutat, així com continuar amb la promoció de l'hoquei i dels seus valors.

Un dels aspectes destacats que s'inclou en el conveni és la remodelació, prevista en dues fases, de l'Estadi Municipal d'Hoquei Martí Colomer. La seva actualització permetrà, amb la col·laboració del club terrassenc Línia 22, la celebració de competicions de primer nivell nacional i internacional a les instal·lacions. A més, es preveu, entre d'altres, la substitució de la gespa per la utilitzada a l'Estadi Olímpic durant la Copa del Món, la instal·lació i adequació d'equipaments i la remodelació de zones comuns. 

Amb l'actualització de l'Estadi Municipal d'Hoquei Martí Colomer, la Federació Espanyola es compromet a celebrar anualment, com a mínim, un gran esdeveniment estatal d'hoquei, convertint l'estadi en una referència de l'hoquei espanyol. Una possibilitat podria ser la Final Four de la Divisió d'Honor 22/23, si les millores de l'estadi estan finalitzades.

La major promoció de l'hoquei a Terrassa, mitjançant la millora d'equipaments i noves competicions, preveu atraure més practicants als clubs, que són la base per donar visibilitat i augmentar l'activitat de l'esport a la ciutat.  En paral·lel, l'Ajuntament es compromet a destinar recursos per millorar les instal·lacions per a la pràctica de l'hoquei a la ciutat, així com incentivar la implicació dels clubs en l'organització de grans esdeveniments esportius. 

En definitiva, amb aquest acord, la ciutat tindrà una instal·lació que pretén ser referència internacional, on es faran esdeveniments que reforçaran la projecció de la imatge de Terrassa i que acabaran revertint en la seva ciutadania. Per altra banda, la Federació podrà fer ús d'aquest equipament de primer nivell i continuar creixent i promocionant l'hoquei de la mà dels clubs terrassencs.