L'Ajuntament impulsa els primers projectes de millora d'equipaments municipals previstos en el pressupost 2021

La Junta de Govern aprova un conjunt d'inversions de més de 3 milions d'euros destinades a l'inici dels preparatius del Mundial d'Hoquei Femení 2022, la millora dels equipaments esportius i la rehabilitació i recuperació de l'edifici de l'antic Ajuntament per al seu ús públic

Estadi OlímpicLa Junta de Govern local ha aprovat aquest divendres, de forma inicial, un important conjunt de projectes d'inversions lligats al pressupost 2021 que permetran iniciar inversions per valor de 3 milions d'euros, dels 13,7 previstos per enguany, centrades principalment en els equipaments esportius de la ciutat i la recuperació i dignificació d'espais emblemàtics com l'Estadi Olímpic Municipal o l'edifici de l'antic Ajuntament.

Els projectes previstos en l'àmbit esportiu ajudaran a avançar en els preparatius de cara al Mundial d'Hoquei Femení que es disputarà a la ciutat l'any 2022 i que segueixen també les línies marcades en el Pla Director de l'Esport de Terrassa. Així, les inversions previstes preveuen la millora de l'Estadi Olímpic per un esdeveniment que ajudarà a la projecció de la ciutat a nivell internacional, alhora que es dona resposta a les necessitats de l'equipament amb millores en l'accessibilitat, reparació i eficiència energètica. Segons el tinent d'alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Isaac Albert: «El 2021 invertim en projectes lligats al moment que vivim, però que ens projecten en el futur. Si s'inverteix en l'Estadi Olímpic, no és només per projectar-nos en el Mundial 2022, sinó per posar al dia una infraestructura esportiva clau de ciutat».

A l'Estadi Olímpic, inaugurat l'any 1960 i remodelat amb motiu dels Jocs Olímpics d'estiu de 1992, està previst executar quatre grans actuacions.

Reparació de les graderies i millores en l'accessibilitat

Els treballs consistiran a sanejar i reparar la graderia general, la tribuna i el gol nord, així com millorar-ne l'accessibilitat. A més, es netejaran les cadires i els elements verticals amb l'objectiu d'assolir un estat de manteniment òptim i es procedirà a substituir els seients que estiguin malmesos. Totes aquestes reparacions incloses en el projecte tenen un pressupost de 888.108,47 euros, IVA inclòs, i un termini d'execució de quatre mesos.

Impermeabilització de la zona de tribuna

El projecte contempla un seguit d'actuacions per garantir la impermeabilització de la zona de tribuna, així com una correcta recollida i expulsió de les aigües pluvials de la marquesina. S'aprofita la intervenció per millorar la durabilitat de l'estructura i per dotar-la de sistemes de seguretat de treballs en alçada que facilitin el seu manteniment. El termini d'execució d'aquests treballs serà de quatre mesos i comptarà amb un pressupost de 725.439,83 euros, IVA inclòs.

Instal·lació d'un nou sistema de megafonia i millora del sistema d'il·luminació

El projecte també contempla la substitució dels actuals projectors per uns nous projectors de tecnologia LED que permetin incrementar l'eficiència energètica de la instal·lació, així com augmentar el nivell lumínic òptim per a la pràctica esportiva i per realitzar les retransmissions televisives durant el Mundial d'Hoquei.

D'altra banda, i emmarcat dins d'aquest mateix projecte, també està previst reparar algunes de les caixes acústiques de l'Estadi que actualment estan malmeses després de 29 anys de funcionament. Aquests treballs compten amb un pressupost total de 809.368,96 euros, IVA inclòs.

Per últim, s'ha previst la col·locació d'una nova gespa que permeti el desenvolupament de la competició esportiva a alt nivell que requereix el Mundial d'Hoquei. S'aprofita també per fer dues actuacions de millora, com són la substitució del tancat perimetral i del sistema de reg del camp. Aquests treballs compten amb un pressupost total de 475.625,70 euros, IVA inclòs, i amb un termini d'execució de tres mesos.

Actuacions a l'edifici de l'antic Ajuntament

La Junta de Govern local també ha aprovat inicialment el projecte bàsic i d'execució per a la rehabilitació de l'antic Ajuntament de Terrassa. Es tracta d'un projecte amb què es vol adequar i rehabilitar l'edifici garantint l'accessibilitat a tots els espais possibles d'aquest singular edifici. Els treballs contemplen la construcció d'un ascensor que comuniqui les diferents plantes.

També es construirà una nova escala des de la primera planta fins a la coberta que comuniqui els diferents espais i que compleixi amb els actuals paràmetres normatius.

L'adequació d'alçades de l'edifici suposarà l'increment en un metre de la cota de la coberta. Per tal de minimitzar l'impacte visual d'aquesta actuació i mantenir les línies originals del conjunt, aquesta acció es farà amb fusteria d'alumini de fulla oculta, amb la secció més petita possible i deixant la coberta de teula ceràmica el més exposada a la vista.

El projecte també preveu la creació de nous banys i la remodelació dels actuals per donar compliment a la normativa vigent. Es restauraran els elements protegits, recuperant i exposant les singularitats de l'edifici.

Els treballs tenen un pressupost de 949.017,25 euros, IVA inclòs, i un termini d'execució de deu mesos.