L'Ajuntament inicia les actuacions de pacificació i ordenació del trànsit al barri del Roc Blanc

Les actuacions, que s'inicien dijous, impliquen millores als carrers de Carrasco i Formiguera, Sicília, Sant Lluís, Maria Auxiliadora, Calderón de la Barca i Atenes

Plànol pacificació Roc BlancL'Ajuntament de Terrassa inicia demà dijous les actuacions tàctiques que permetran adequar itineraris a peu al barri del Roc Blanc, incloses al projecte del Fons de Recuperació Next Generation de la Unió Europea (UE). En concret, implicaran una millora als carrers de Carrasco i Formiguera, Sicília, Sant Lluís, Maria Auxiliadora, Calderón de la Barca i Atenes, que guanyaran per als vianants una superfície de 649,50 m2.

L'actuació, que es preveu que duri sis setmanes, té per objectiu principal fomentar l'ús de la mobilitat sostenible i fer els carrers més segurs creant, entre altres, espais per a vianants en calçada i facilitant els itineraris per a bicicletes i patinets elèctrics (VMP) des del barri del Roc Blanc cap al centre de la ciutat.

En concret, el carrer de Carrasco i Formiguera serà de sentit únic en direcció a la carretera d'Olesa i s'hi habilitarà un carril per a bicicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP) en el sentit contrari. A més, s'habilitarà un espai per la circulació de vianants a la calçada i s'instal·laran rampes per a connectar el nou pas de vianants amb la vorera.

Al carrer Calderón de la Barca també s'hi habilitarà un carril per a bicicletes i patinets (VMP) en el sentit contrari, entre els carrers de Sant Lluís i la Ronda de Ponent. Per la seva banda, els carrers de Sicília i de Sant Lluís, els quals seran de sentit únic en direcció a la Ronda de Ponent, també incorporaran un carril bici i per a patinets en sentit contrari a la circulació dels vehicles. Així mateix, a la Ronda de Ponent s'habilitarà un carril bici en doble sentit entre el carrer de Sicília i el pont del carrer d'Atenes; i el carrer Salvador Seguí canviarà de sentit.

En total, el projecte té un cost d'execució de 110.712,5 euros.