L'Ajuntament inicia les obres de millora del paviment i drenatge del carrer de Franc Comtat amb el carrer d'Osca

Els treballs s'han iniciat aquest dimarts, amb una durada prevista de quatre mesos

Aquesta setmana s'han iniciat les obres del projecte de millora del paviment i drenatge del carrer del Franc Comtat amb el carrer d'Osca. Els treballs consistiran en eliminar el pas elevat del carrer d'Osca que pacificava el trànsit, però incrementava el pendent transversal; adequar el nivell de la calçada de la cruïlla amb el carrer d'Osca per canalitzar les aigües de pluja; modificar el perfil de la caixa de paviment per tal de millorar el pendent transversal i així facilitar que l'aigua pugui baixar més ràpidament cap a la calçada; millorar la recollida dels baixants pluvials particulars per reduir la quantitat d'aigua a la vorera i, per últim; reforçar la captació d'aigües pluvials a la xarxa municipal per augmentar la recollida de les aigües a la calçada.

L'Ajuntament dona resposta d'aquesta manera a les demandes veïnals, que advertien que s'acumulava molta aigua a la vorera quan plovia amb certa intensitat, fet que dificultava el trànsit a peu i generava incomoditats. Segons ha explicat el regidor d'Obra pública, Raúl Ibáñez, «la urbanització del carrer del Franc Comtat es va realitzar l'any 2018, en el marc del Pla de Barris, i va consistir a ampliar les voreres, renovar les xarxes de serveis i dotar el carrer d'arbrat i mobiliari. Ara, amb aquestes obres, es millora la recollida d'aigua, ja que en episodis puntuals de pluja hi havia problemes de canalització»
 
Així, des d'aquest dimarts i fins a finals de desembre, està previst executar una primera fase de l'obra que només afectarà a la vorera i a la zona d'aparcament oest del carrer de Franc Comtat, en el tram que va des del carrer de Felip II fins el número 289 (inclòs), deixant l'accés obert per als usuaris dels guals privats d'aquest vial, des de les 19 h de la tarda fins les 8 h del matí següent. 

En aquesta primera fase pot produir-se algun tall puntual de trànsit per temes de càrrega i descàrrega de material de l'obra. En aquests casos, sempre se senyalitzarà prèviament per alertar als vehicles que es puguin veure afectats per aquest tall puntual.


La Fase 2, al gener

Està previst iniciar la Fase 2 del projecte el 10 de gener, i s'allargarà a finals de febrer. En aquest  període s'actuarà a la vorera i a l'aparcament de la banda est, així com també a la cruïlla del carrer del Franc Comtat amb el d'Osca. 

Durant aquest temps es produirà una afectació de trànsit a la cruïlla del carrer del Franc Comtat amb el d'Osca, de manera que el carrer d'Osca quedarà obert només per a l'ús del veïnat, i els vehicles es desviaran cap al carrer de Gandia, on podran girar cap al carrer del Franc Comtat o cap al carrer de Felip II. 

La darrera fase de les obres començarà a finals de febrer o bé inicis de març i la durada aproximada serà de dues setmanes. En aquesta fase s'actuarà a la calçada del carrer del Franc Comtat entre Felip II i gairebé fins arribar al carrer de Núria. En aquesta fase hi haurà afectacions de trànsit al carrer del Franc Comtat, des del carrer de Felip II. 
 
El projecte d'obres de millora del paviment i drenatge del carrer del Franc Comtat ha estat adjudicat a Asetic, SL per un import de 169.095,87 euros. En total, els treballs tenen una durada prevista de quatre mesos.