L'Ajuntament inicia les obres de pacificació de la plaça del Turó de l'Argila per millorar la seguretat

També es millorarà l'espai amb noves zones verdes i d'esbarjo infantil

L'Ajuntament iniciarà demà divendres les obres de pacificació de la plaça del Turó de l'Argila i s'anul·larà la circulació del vial que uneix el carrer de Cisterna amb el de Vallhonrat per tal d'incrementar la seguretat a l'entorn de l'Escola Pia. Aquesta actuació que vol donar resposta a la demanda de les famílies del centre escolar, amb entrada al carrer de Vallhonrat, que fa mesos que demanaven pacificar el trànsit de vehicles que, venint del carrer Cisterna, giraven a l'esquerra al carrer Vallhonrat, just on hi ha el pas de vianants davant la porta de l'escola. A més, també es realitzarà una actuació per fer l'espai més agradable, amb noves zones verdes i un espai d'esbarjo infantil.

L'actuació canviarà la mobilitat en aquest encreuament. Així, s'anul·larà la circulació en el vial que enllaça el carrer de Cisterna amb el carrer de Vallhonrat; s'eliminaran les places d'aparcament en aquest tram i es desplaçarà l'actual zona de càrrega i descàrrega al carrer de Vallhonrat. D'aquesta manera, tots els vehicles que vinguin de Cisterna podran continuar passant per l'altre vial de l'encreuament per seguir recte o bé girar cap a Vallhonrat. 

Aquesta actuació s'ha acordat amb la direcció i l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) de l'Escola Pia, que han realitzat algunes propostes i aportacions per a pacificar  aquest encreuament. A més, l'Ajuntament també hi durà a terme algunes actuacions urbanístiques per a fer més agradable i habitable aquesta plaça. 


Un espai més agradable

En concret, es faran obres per a crear noves zones verdes i un espai per a l'esbarjo infantil amb elements que es pintaran a terra. A l'accés del carrer Vallhonrat, es crearan dos parterres laterals un a cada banda del carrer, on es plantarà arbustiva i trepadores ja que s'instal·larà un pòrtic, que crearà visualment una porta verda d'accés a la nova zona. 

D'altra banda, s'obrirà al paviment del vial tallat al trànsit una superfície ovalada, destinada a un gran escocell on es plantarà un arbre i amb la instal·lació d'un circuit format per troncs de fusta reciclats que l'envoltarà dotant l'escocell amb un joc infantil integrat. El perímetre de l'escocell es delimitarà per encintat de fusta i s'omplirà amb triturat de pi com a paviment esmorteïdor. A més, a la plaça també s'instal·larà una nova font de boca i diversos bancs. 

L'empresa adjudicatària d'aquesta obra és Tebancat, SL. i el pressupost dels treballs urbanístics és d'uns 11.900 euros. La previsió és que les obres estiguin finalitzades d'aquí a quatre setmanes.