L'Ajuntament inicia les obres de rehabilitació i millora de la plaça de Rosalía de Castro

El proper 18 d'abril es preveu iniciar la remodelació, finançada pels fons Europeus Next Generation 2 d'Accessibilitat

Aquesta setmana l'Ajuntament iniciarà l'execució de les obres de rehabilitació de la plaça de Rosalía de Castro, situada al barri de La Cogullada. El projecte, cofinançat pels Fons Europeus, dins el marc de la iniciativa europea Next Generation Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, té l'objectiu de millorar l'accessibilitat de l'espai així com la millora de l'interior de la plaça, incloent-hi nous jocs infantils i mobiliari urbà.

Les actuacions a l'exterior de la plaça suposaran fer en obra l'actual passadís de vianants que passa pel tram comprès entre la plaça i l'avinguda Joaquim de Sagrera. Aquesta nova vorera s'executarà amb panot de dues pastilles sobre una base de formigó i delimitarà amb el talús de la plaça, que s'allargarà per tal d'integrar-hi la línia d'arbres existent i s'hi instal·larà una xarxa de reg per degoteig amb la previsió de plantar-hi nova vegetació arbustiva.

També es renovaran amb panot de dues pastilles la resta de voreres del voltant de la plaça, solucionant els espais aixecats a causa de les arrels dels arbres mitjançant la col·locació d'una barrera antiarrel de 30 centímetres d'alçària acanalada. A més, s'ampliarà la vorera del carrer Pintor Torras en el tram on es situa la parada de l'autobús, que es farà més gran per millorar-ne l'accessibilitat. Per últim, a la cruïlla entre el carrer de Rosselló i l'avinguda Joaquim de Sagrera es farà un pas elevat.

Respecte a les millores a l'interior de la plaça, s'instal·laran nous bancs i papereres i es substituirà la barana de fusta actual per una barana metàl·lica, més resistent. També s'enderrocarà el petit escenari de formigó existent per guanyar espai i poder-hi instal·lar nous elements de joc, que complementaran el joc d'equilibri, els jocs manuals, el gronxador i el tobogan actuals.

La previsió és que les obres, que compten amb un pressupost de 330.840,39 euros, s'executin en un termini de quatre mesos. Durant els treballs poden haver algunes afectacions puntuals de trànsit per realitzar l'ampliació de les voreres.