L'Ajuntament inicia les obres del primer tram del projecte de millora de la connectivitat dels barris de Les Fonts i Can Parellada amb el centre de Terrassa

El proper dilluns està previst iniciar els treballs compten amb el suport dels fons europeus Next Generation 2 d'Accessibilitat i consisteixen en la millora de les voreres i guals existents, l'obertura d'un camí de pas pel parc d'Ègara i la creació d'un carril bici als carrers d'Anglaterra i Holanda

El proper dia 15 d'abril l'Ajuntament iniciarà l'execució de les obres del primer tram del projecte que ha de servir per millorar la connectivitat dels barris de Les Fonts i Can Parellada amb el centre de Terrassa. Aquest compta amb ajudes per part dels fons europeus Next Generation 2 d'Accessibilitat i es divideix en sis trams d'actuació que s'executaran en diverses fases.

Aquest dilluns es començaran els treballs del Tram E, que va des de Can Parellada a la Serra de Galliners, i consistiran en millorar l'accessibilitat de les voreres i guals existents en aquest recorregut que passa per l'avinguda d'Àfrica, el carrer d'Anglaterra, el parc d'Ègara i el carrer Holanda.

Aquest tram contempla la creació d'un nou carril bici en la calçada dels carres d'Anglaterra i Holanda i d'un camí compartit entre bicicletes i vianants creuant el parc d'Ègara, aconseguint resoldre així l'accessibilitat, ja que es dissenya un recorregut adaptat, amb pendents longitudinals del 8% i replans cada 10 metres, salvant una diferència de cota d'uns 10 metres.

D'altra banda, els treballs que es duran a terme permetran obrir aquest espai com un nou parc urbà, on s'habilitaran noves zones d'estada ombrejades gràcies a una nova plantació d'arbrat, resistents a les plagues, adequat a les condicions meteorològiques de Terrassa i al canvi climàtic.

 

Connectar el sud de la ciutat amb el centre

El projecte global per millorar la connectivitat dels barris de les Fonts i Can Parellada amb el centre del municipi contempla un recorregut de 7 kilòmetres agradable, ben il·luminat, accessible i segur. Un camí que servirà com a connector ràpid amb bicicleta o també com un nou espai on fer esport, passejar per les ribes de les rieres i gaudir de l'espai natural de la ciutat.

El recorregut definitiu transcorre per dos àmbits diferenciats: un tram urbà que va des de l'Avinguda d'Àfrica fins a l'avinguda del Vallès, en el seu tram on creua el pont sobre la riera de Les Arenes de la carretera de Rubí. D'altra banda, un tram naturalitzat des de l'avinguda del Vallès fins al final del parc de Vallparadís on el torrent reapareix en superfície, tot resseguint les ribes de la riera de Les Arenes, de Rubí i de Palau.

Està previst que les obres del Tram E s'executin en un termini de 4 mesos i el pressupost d'aquests treballs és de 339.875,25 euros.