L'Ajuntament, junt amb altres cinc consistoris de la comarca, desenvolupa una comunitat virtual per impulsar la Indústria 4.0

L'acció s'emmarca dins del Pla de Desenvolupament Industrial de Terrassa

OpenIndustry40.com (www.openindustry40.com) neix com un projecte tecnològic organitzat per sis administracions públiques del Vallès Occidental: els ajuntaments de Terrassa, Barberà de Vallès, Montcada i Reixac, Rubí i Sabadell, sota el lideratge de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i amb el suport de la Diputació de Barcelona. Aquesta acció, emmarcada en el Pla de Desenvolupament Industrial de Terrassa, forma part del full de ruta que contemplen els diferents plans estratègics de cadascun dels municipis que formen part de la plataforma, amb l'objectiu d'impulsar la transformació competitiva de la indústria de la comarca en el context econòmic actual.

Aquest projecte es configura com un punt de trobada digital de les empreses i els professionals de la indústria per accedir a les noves tecnologies 4.0 com són la robòtica, la simulació 3D, la integració de sistemes, l'internet de les coses, la ciberseguretat, les tecnologies en núvol, la manufactura additiva, la realitat augmentada i el big data.

OpenIndustry40.com té el seu punt de partida en la Fira d'Innovació Industrial que l'any 2016 van impulsar els ajuntaments de Sant Quirze del Vallès i Barberà del Vallès, una mostra que va obtenir un total de 1.000 visites provinents de 19 països, més de 150 compradors i 27 estands.

La gran novetat d'enguany és que la comunitat estarà oberta els 365 dies de l'any. A més, els propers dies 7, 8 i 9 de març s'ha programat una Fira virtual oberta als i les internautes que comptarà amb una oferta addicional de conferències en directe i xats interactius.

L'OpenIndustry40.com és la primera comunitat online d'àmbit tecnològic que contribueix al networking (creació d'una xarxa de contactes per crear oportunitats de negoci) i a la generació de negoci per a empreses proveïdores de tecnologia 4.0, així com per a empreses que poden aplicar aquesta plataforma virtual en el seu core business (competència distintiva o clau d'una empresa que té la capacitat de generar valor i que resulta essencial per aconseguir un avantatge competitiu que beneficiï a la companyia).